Ketomokkapalat
- Kirjoittajan Elviira Krebber postaamat
- 7 kommenttia
Ketomokkapalat
Arvostelut: 4.8 tähteä 60 käyttäjältä
Kategoria:
Leivonta
Annokset:
16
Valmisteluaika:
20 minuuttia
Kypsennysaika:
20 minuuttia
Tekijä:
Elviira Krebber
Mmmm... maukkaat mokkapalat valmistuvat gluteenittomasti ja ketosti Ellin Premium-perunakuidusta ja muista puhtaan keton vähähiilihydraattisista aineksista.
Tämä terveellisempi versio suosikkileivonnaisista uppoaa niin ketoilijoihin kuin normisyöjiinkin. Yllätä sillä ystäväsi ja valmista sitä juhliin. Herkku sujahtaa suihin alta aikayksikön!
Helposti valmistuvaan suussasulavaan kuorrutukseen käytetään tosi tummaa suklaata, kuohukermaa ja pikakahvijauhetta.
Ainekset:
-
1 dl Ellin Premium-perunakuitua
-
1 dl vaniljanmakuista heraproteiinia
-
1/2 dl (tai maun mukaan) Ellin keittiön Lumoa (luontaista makeutetta)
-
1/2 dl raakakaakaojauhetta
-
1 tl Ellin Premium-leivinjauhetta
-
6 luomumunaa
-
1 1/2 dl sulatettua suolatonta voita
-
100 g tummaa suklaata (85 % kaakaota)
-
1 dl luomukuohukermaa
-
1 rkl (tai maun mukaan) Ellin keittiön Lumoa (luontaista makeutetta)
-
1 tl pikakahvijauhetta
-
2 rkl kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta
Kakku:
Kuorrutus:
Päälle:
Ohjeet:
Laita uuni kuumenemaan 175 °C:een.
Sekoita kulhossa perunakuitu, heraproteiini, makeute, kaakaojauhe ja leivinjauhe hyvin sekaisin, jottei seokseen jää paakkuja. Voit myös siivilöidä seoksen, jos haluat taatusti paakuttoman tuloksen.
Lisää joukkoon munat ja voisula. Vatkaa reippaasti tasaiseksi taikinaksi joko sähkövatkaimella tai lusikalla.
Kaada taikina voideltuun n. 23 × 23 cm lasiseen tai keraamiseen vuokaan. Voit myös käyttää silikonista vuokaa.
Paista n. 20—25 minuuttia, tai kunnes leipomus on myös keskeltä juuri ja juuri hyytynyt ja aavistuksen koholla.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Kun kakkupohja on jäähtynyt, laita kuorrutuksen ainekset kattilaan.
Lämmitä hellalla miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista.
Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Koristele kookoshiutaleilla tai pähkinärouheella.
Anna kuorrutteen jähmettyä pari tuntia jääkaapissa.
Leikkaa leipomus terävällä veitsellä 16 palaan (ole varovainen, jos käytät silikonivuokaa!). Poista palat vuoasta.
Mokkapalat säilyvät jääkaapissa viikon ajan.
Huomioita:
Vinkki: Voit myös pakastaa mokkapalat vaikkapa annoksittain. Näin sinulla on aina valmiina terveellisempää herkkua, jos makeanhammasta alkaa kolottaa.
7 kommenttia
- aamiainen
- äitienpäivä
- alkuruoka
- appelsiinistevia
- avokadoöljy
- bagelit
- britakakku
- browniet
- chiasiemenet
- chiavanukas
- coleslaw
- Ellin Premium-perunakuitu
- fathead
- fudge
- ghee
- glögi
- gluteeniton
- gluteeniton kakku
- gluteeniton leipä
- gluteeniton leivonta
- gluteeniton omenapiiras
- gluteeniton pizza
- gluteeniton taikina
- gluteenittomat keksit
- gluteenittomat sämpylät
- hasselpähkinä
- itsetehty
- jääkahvi
- jäätee
- jauheliha
- joululaatikko
- joululimppu
- juoma
- juustokakku
- kääretorttu
- kahvi
- kakkupohja
- kala
- karnivori
- kastike
- keitto
- keksikakku
- kesäkurpitsa
- keto
- keto-coleslaw
- keto-omenapiiras
- ketoaamiainen
- ketobagelit
- ketobrowniet
- ketodippi
- ketodonitsit
- ketogeeninen
- ketoglögi
- ketohalva
- ketoherkku
- ketohillo
- ketohodarit
- ketojäätelö
- ketojälkiruoka
- ketojoulu
- ketojoululimppu
- ketojuhlat
- ketokahvi
- ketokakku
- ketokarkki
- ketokeksit
- ketokurpitsapiirakka
- ketoleipä
- ketoleivonta
- ketoletut
- ketolevite
- ketolisuke
- ketomukikakku
- ketomustikkapiirakka
- ketopannukakut
- ketopasha
- ketopiirakka
- ketopizza
- ketopizzapohja
- ketopulla
- ketopuuro
- ketorösti
- ketosämpylät
- ketotaikina
- kookosmanna
- kotitekoinen mascarpone
- kuiduton
- kukkakaali
- kukkakaali-coleslaw
- kuppikakut
- kurkumalatte
- kurpitsapiirakkamauste
- kurpitsasose
- lakritsi
- lasagne
- lasten synttärit
- leivonta
- lihamureke
- lihapullat
- limppari
- lisuke
- majoneesi
- makeuttamaton
- maksapatee
- mansikkastevia
- marja-aronia
- mauste
- maustevoi
- minimuffinit
- mokkapalat
- mozzarellataikina
- muffinit
- mukikakku
- munamuffinit
- mustikkapiirakka
- mutakakku
- nakkipiilot
- pääruoka
- pääsiäinen
- pähkinätön
- parsakaali
- pasteijat
- pekoni
- perunakuitu
- piparkakku
- pizza
- pizzapohja
- pumpkin spice latte
- puolukka
- puuro
- quiche lorraine
- rahkapullat
- rasvakahvi
- rösti
- rullakebab
- salaatinkastike
- salaatti
- sienipiirakka
- sisäelinjauhe
- sitruuna
- sokeriton
- sokeroimaton
- suklaa
- suklaadonitsit
- suklaakakku
- suklaakeksit
- suolainen piirakka
- syntymäpäiväkakku
- tahini
- täytekakku
- tortillalettu
- tyrni
- tyrnijuustokakku
- vähäsokerinen
- vegaaninen
- veriletut
- vhh
- viljaton puuro
- vinegrette
- voi
- voikahvi
- voileipäkakku
- vuokaleipä
- yrttipaja
- yrttivoi
@Niina: heraproteiinia ei valitettavasti voi korvata perunakuidulla, koska heraproteiini tekee leipomuksista kuohkeita. Tilalla voisi kokeilla käyttää vaikkapa Puhdistamon Optimal Vege -proteiinia, mutta en usko, että lopputulos on aivan niin kuohkea kuin heraproteiinilla.
Voiko heraproteiinin korvata käyttämällä enemmän Ellin Premium- perunakuitua?
@Eija: tuo on jokin Lekuen lasagnevuoka, jonka olen ostanut Cittarista. Luulisi, että isoista kaupoista löytyy vastaava.
Hei onko vinkkiä mistä saa ton kokoisen vuoan?
Siis voi ei miten hyviä!!! Parhaita ikinä mokka paloja joita oon maistanu!