Helpoin tapa tehdä kurpitsasosetta
- Kirjoittajan Elviira Krebber postaamat
- 3 kommenttia
Helpoin tapa tehdä kurpitsasosetta
Arvostelut: 4.9 tähteä 55 käyttäjältä
Kategoria:
Tekniikat
Valmisteluaika:
5 minuuttia
Kypsennysaika:
30 minuuttia
Tekijä:
Elviira Krebber
Tässä on helpoin ja paras tapa tehdä monikäyttöistä kurpitsasosetta!
Unohda paahtamiset, paloittelut ja kuorimiset. Samettisin ja helpoin kurpitsasose syntyy hokkaidokurpitsasta höyryttämällä.
Käytä kurpitsasosetta täyteläiseen keittoon, makoisiin ketoleipomuksiin ja maistuviin lisukkeisiin. (Kurpitsareseptejä ja muuta kurpitsakivaa tulossa pian tässä blogissa!)
Ohjeet:
Pese ja kuivaa kurpitsat.
Puolita kurpitsat isolla ja terävällä veitsellä.
Kauho siemenet pois kurpitsoista. Jäätelökauha toimii parhaiten, mutta jämäkkä lusikka käy myös.
Leikkaa kurpitsojen kannat ja heitä ne pois.
Laita kurpitsanpuolikkaat höyrytyskattilaan. Kaada 1/2—1 l kiehuvaa vettä päälle.
Anna kurpitsojen höyryttyä täysin pehmeiksi kannen alla n. 30 minuuttia. Tarkista välillä, että kattilassa on vettä. Voit pitää lämmön täysillä.
Kun kurpitsat ovat läpeensä kypsiä, kaada vesi huolellisesti pois.
Laita kurpitsat toiseen kattilaan tai kuumuutta kestävään kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Voit myös käyttää tehosekoitinta tai monitoimikonetta, mutta sauvasekoitin toimii parhaiten.
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi, siirrä sitten rasioihin ja jääkaappiin, jossa sose säilyy noin viikon verran. Käytä tarpeen mukaan. Soseen voi myös pakastaa.
Reseptivideo
Huomioita:
Vinkki: Paahda kurpitsansiemeniä uunissa, niistä tulee herkullinen välipala. Voit lisätä mausteita joukkoon.
-
Postattu
itsetehty, kurpitsasose
3 kommenttia
- aamiainen
- äitienpäivä
- alkuruoka
- appelsiinistevia
- avokadoöljy
- bagelit
- britakakku
- browniet
- chiasiemenet
- chiavanukas
- coleslaw
- dippi
- Ellin Premium-perunakuitu
- fathead
- fudge
- ghee
- glögi
- gluteeniton
- gluteeniton kakku
- gluteeniton leipä
- gluteeniton leivonta
- gluteeniton omenapiiras
- gluteeniton pizza
- gluteeniton taikina
- gluteenittomat keksit
- gluteenittomat sämpylät
- hasselpähkinä
- itsenäisyyspäivä
- itsetehty
- jääkahvi
- jäätee
- jauheliha
- joululaatikko
- joululimppu
- juoma
- juustokakku
- kääretorttu
- kahvi
- kakkupohja
- kala
- karamellistevia
- karnivori
- kastike
- keitto
- keksikakku
- kesäkurpitsa
- keto
- keto-coleslaw
- keto-omenapiiras
- ketoaamiainen
- ketobagelit
- ketobrowniet
- ketodippi
- ketodonitsit
- ketogeeninen
- ketoglögi
- ketohalva
- ketoherkku
- ketohillo
- ketohodarit
- ketojäätelö
- ketojälkiruoka
- ketojoulu
- ketojoululimppu
- ketojuhlat
- ketokahvi
- ketokakku
- ketokarkki
- ketokeksit
- ketokurpitsapiirakka
- ketoleipä
- ketoleivonta
- ketoletut
- ketolevite
- ketolisuke
- ketomukikakku
- ketomustikkapiirakka
- ketopannukakut
- ketopasha
- ketopiirakka
- ketopizza
- ketopizzapohja
- ketopulla
- ketopuuro
- ketorösti
- ketosämpylät
- ketotaikina
- kookosmanna
- kotitekoinen mascarpone
- kuiduton
- kukkakaali
- kukkakaali-coleslaw
- kuppikakut
- kurkumalatte
- kurpitsapiirakkamauste
- kurpitsasose
- lakritsi
- lasagne
- lasten synttärit
- leivonta
- lihakiekko
- lihamureke
- lihapullat
- limppari
- lisuke
- majoneesi
- makeuttamaton
- maksapatee
- mansikkastevia
- marja-aronia
- mätimousse
- mauste
- maustevoi
- minimuffinit
- mokkapalat
- mozzarellataikina
- muffinit
- mukikakku
- munamuffinit
- mustikkapiirakka
- mutakakku
- nakkipiilot
- pääruoka
- pääsiäinen
- pähkinätön
- parsakaali
- pasteijat
- pekoni
- perunakuitu
- piparkakku
- pizza
- pizzapohja
- possunaksut
- pumpkin spice latte
- puolukka
- puuro
- quiche lorraine
- rahkapullat
- rasvakahvi
- rösti
- rullakebab
- salaatinkastike
- salaatti
- sienipiirakka
- sisäelinjauhe
- sitruuna
- sokeriton
- sokeroimaton
- suklaa
- suklaadonitsit
- suklaakakku
- suklaakeksit
- suolainen piirakka
- syntymäpäiväkakku
- tahini
- täytekakku
- tortillalettu
- tyrni
- tyrnijuustokakku
- vähäsokerinen
- vanukas
- vegaaninen
- veriletut
- vhh
- viljaton puuro
- vinegrette
- voi
- voikahvi
- voileipäkakku
- vuokaleipä
- wieninleike
- yrttipaja
- yrttivoi
Mä olen nyt hokkaidoja soseutellut useammankin, ja kuorten kanssa ei ole tähän mennessä ollut ongelmia. Kaupasta olen ostanut ne. Mullakin oli muutama vuosi sitten kurpitsoja kasvamassa, mutta lajikkeet olivat aika vetisiä, joten niistä tehty sosekin oli turhan vetistä.
Välillä tuntuu että noissa on aika paksu tuo kuori, "Bamix"kaan ei saa aina samettista aikaiseksi…
Itselläni oli ensimmäistä kesää näitä hokkaidoita kasvamassa sekä useana vuonna " Nelson -jätti", tosin ei nyt niin jättejä kasvata minun hoidossani, mutta hyvää sekin.
Mutta herkullisia ja monikäyttöisiä !
Kiitos tästä! Testiin menee!