Majoneesi avokadoöljystä ja gheestä
- Kirjoittajan Elviira Krebber postaamat
- 3 kommenttia

Majoneesi avokadoöljystä ja gheestä
Arvostelut: 4.9 tähteä 58 käyttäjältä
Kategoria:
kastike
Annokset:
8
Valmisteluaika:
5 minuuttia
Tekijä:
Elviira Krebber
Herkullinen ja oikeasti hyvää tekevä majoneesi avokadoöljystä ja gheestä eli kirkastetusta voista.

Ainekset:
-
1 luomumuna
-
2 tl raakaa omenasiiderietikkaa
-
1/2 tl makeuttamatonta dijoninsinappia tai sinappijauhetta
-
1/2 tl puhdistamatonta merisuolaa
-
1 1/2 dl avokadoöljyä
-
1 dl huoneenlämpöistä gheetä
Ohjeet:
Laita kananmuna ja mausteet (etikka, sinappi ja merisuola) sauvasekoittimen kulhoon.
Aseta sauvasekoitin munan ja mausteiden päälle niin, että se on kulhon pohjassa.
Kaada kulhoon avokadoöljy. Varmista, että sauvasekoitin pysyy kulhon pohjassa.
Ala sekoittaa maksiminopeudella ja nosta samalla vähitellen sauvasekoitinta kulhon pohjasta. Paksun majoneesin pitäisi syntyä alle minuutissa.
Sekoita lopuksi joukkoon ghee lusikallinen kerrallaan. Tässä vaiheessa ei tule enää vatkata, vaan lusikalla tai lastalla sekoittaminen riittää. Jos seosta vatkaa, siitä tulee juoksevaa!
Reseptivideo
Huomioita:
Vinkki: Voit korvata kokonaisen kananmunan kahdella keltuaisella, jos haluat vältellä raakaa valkuaista.
Vinkki II: Avokadoöljyn sijasta voit käyttää ekstra-neitsytoliiviöljyä. Mausta tulee tosin paljon voimakkaampi.
Vinkki III: Voit tehdä majoneesin myös tehosekoittimessa. Sekoita tällöin ensin muna ja mausteet nopeasti sekaisin. Lisää öljy vähitellen koneen käydessä. Sekoita lopuksi joukkoon ghee lusikallinen kerrallaan.
-
Postattu
ketomajoneesi, majoneesi
3 kommenttia
- alkuruoka
- ananasstevia
- appelsiinistevia
- bagelit
- britakakku
- browniet
- chiavanukas
- clotted cream
- colastevia
- coleslaw
- dippi
- Ellin Premium-perunakuitu
- fathead
- fudge
- glögi
- gluteeniton leivonta
- itsenäisyyspäivä
- jääkahvi
- jäätee
- jauheliha
- joululaatikko
- joululimppu
- juoma
- juustokakku
- kääretorttu
- kakkupohja
- karamellistevia
- karnivori
- kastike
- keitto
- keksikakku
- keto-coleslaw
- keto-omenapiiras
- ketoaamiainen
- ketobagelit
- ketobrowniet
- ketodippi
- ketodonitsit
- ketoglögi
- ketohalva
- ketohillo
- ketohodarit
- ketojäätelö
- ketojälkiruoka
- ketojoulu
- ketojoululimppu
- ketojuhlat
- ketokahvi
- ketokakku
- ketokarkki
- ketokeksit
- ketokurpitsapiirakka
- ketolasagne
- ketoleipä
- ketoleivonta
- ketoletut
- ketolevite
- ketolisuke
- ketomajoneesi
- ketomukikakku
- ketomustikkapiirakka
- ketomysli
- ketopannukakut
- ketopasha
- ketopasteijat
- ketopiirakka
- ketopizza
- ketopizzapohja
- ketopulla
- ketopuuro
- ketorösti
- ketosalaatinkastike
- ketosämpylät
- ketot "Bountyt"
- ketotortilla
- ketotryffelit
- ketovohvelit
- kotitekoinen mascarpone
- kukkakaali-coleslaw
- kuppikakut
- kurkumalatte
- kurpitsapiirakkamauste
- kurpitsasose
- lakritsi
- lasagne
- lasten synttärit
- lihakiekko
- lihamureke
- lihapullat
- limettistevia
- limppari
- lisuke
- majoneesi
- maksapatee
- mangostevia
- mansikkastevia
- mätimousse
- minimuffinit
- minttu
- mokkapalat
- mozzarellataikina
- muffinit
- mukikakku
- munamuffinit
- mustikkapiirakka
- mutakakku
- nakkipiilot
- pääruoka
- pääsiäinen
- panna cotta
- pasteijat
- pikkusyötävä
- piparkakku
- pizzapohja
- possunaksut
- pumpkin spice latte
- quiche lorraine
- rahkapullat
- rasvakahvi
- rösti
- rullakebab
- sienipiirakka
- sisäelinjauhe
- sitruuna
- sokerijuurikaskuituhiutaleet
- sokeroimaton
- suklaa
- suklaadonitsit
- suklaakakku
- suklaakeksit
- suolainen piirakka
- täytekakku
- tortillalettu
- tyrni
- tyrnijuustokakku
- vadelmastevia
- vähäsokerinen
- vanilliinistevia
- vanukas
- vegaaninen
- veriletut
- viljaton puuro
- vohvelit
- voikahvi
- voileipäkakku
- wieninleike
Kiitos vastauksesta!
Se oli löysää jo ennen gheen lisäämistä. Ei missään vaiheessa ollut oikein majoneesimaists. Helposti olisi voinut kaataa sen pois astiasta. Mitä lienee sitten mennyt mönkään. Täytyy harjoitella! :) Käyttökelpoista kuitenkin, vaikka ei ihan oikeanlaista tullutkaa.
@ Marja: Moikka! Harmi, että jäi löysäksi. Löysenikö se gheen lisäämisen jälkeen, vai oliko koko ajan löysää myös avokadoöljyn lisäämisen jälkeen? Mietin, että käyttäytyvätkö eri gheet eri tavalla.
Säilyttäisin max. 3 päivää jääkaapissa, kun sisältää raakaa kananmunaa.
MCT-öljy toimii hyvin majoneesissa. Se vain sekoittaa helposti vatsaa, niin kannattaa olla varovainen majoneesia nauttiessa!
Moikka! Testasin reseptiä ja tein täysin ohjeen ja videon mukaan, mutta omani jäi löysäksi. Onko ehdotuksia mikä mahtoi mennä vikaan? :D Jääkaapissa se toki on jähmettynyt melko hyvin jälkikäteen.
Mietin myös että kuinka kauan tämä säilyy jääkaapissa?
Kolmantena vielä, että toimiiko tämä jos tekee esim. MCT- öljystä? Haluaisin jotain melko mautonta öljyä ja sitten voisi itse maustaa mielen mukaan.
Kiitos! :)