Gluteeniton ja keto mustikkapiirakka
- Kirjoittajan Elviira Krebber postaamat
- 2 kommenttia
Gluteeniton ja keto mustikkapiirakka
Arvostelut: 5.0 tähteä 48 käyttäjältä
Kategoria:
Leivonta
Annokset:
6
Valmisteluaika:
20 minuuttia
Kypsennysaika:
45 minuuttia
Tekijä:
Elviira Krebber
Tässä vähäsokerisessa mustikkapiirakassa on erittäin kuohkea, pullamainen pohja ja hiilarimäärän takia kohtuullisesti — mutta riittävästi — metsämustikoita, joiden maku on kuin suoraan taivaasta!
Upota hampaasi ihanaan mustikkapiirakkaan ja maista lapsuuden maut (ilman verensokerin huimaa hyppyä tai vatsanvääntöä)!
Ainekset:
-
2 mozzarellapalloa valutettuna ja revittynä (á 125 g)
-
60 g maustamatonta täysrasvaista tuorejuustoa (esim. Philadelphia tai Lidl)
-
2 luomumunaa
-
3 dl Ketokamun Leivontamixiä
-
2 rkl (tai maun mukaan) Ellin keittiön Lumoa (luontaista makeutetta)
-
1/2 tl kardemummaa
-
4 dl mustikoita (pakastemustikat käyvät; ei tarvitse sulattaa)
-
1 rkl Ketokamun Leivontamixiä
-
(Ketokamun Makeuttajaa maun mukaan)
-
(1/4 tl vaniljajauhetta)
Taikina
Päälle
Ohjeet:
Laita uuni kuumenemaan 150 °C:een.
Laita revitty mozzarella ja tuorejuusto kattilaan.
Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes seos on sulaa ja venyvää.
Jätä seos jäähtymään, kunnes pystyt käsittelemään sitä paljain käsin. Tähän ei pitäisi mennä montaa minuuttia.
Lisää joukkoon munat, Leivontamix, Makeuttaja ja kardemumma.
Vaivaa hanskakäsin tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina n. 23 cm halkaisijaltaan olevan piirasvuoan pohjalle ja reunoille. (Käytä hanskoja tai kostuta käsi, jottei taikina tartu käsiin.)
Yhdistä puhtaassa kulhossa mustikat, Leivontamix sekä Makeuttaja ja vaniljajauhe (jos käytät niitä). Sekoita lusikalla hyvin sekaisin.
Kaada mustikkaseos vuokaan tasaisesti taikinan päälle.
Paista uunissa n. 45—55 minuuttia, tai kunnes pohja on kokonaan paistunut.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tarjoile vaikkapa kermavaahdon kanssa. Nam!
Huomioita:
Huom! Muistathan aina paistaa Ketokamun Leivontamixistä tehdyt leipomukset korkeintaan 150 °C:ssa!
2 kommenttia
- aamiainen
- äitienpäivä
- alkuruoka
- appelsiinistevia
- avokadoöljy
- bagelit
- britakakku
- browniet
- chiasiemenet
- chiavanukas
- coleslaw
- Ellin Premium-perunakuitu
- fathead
- fudge
- ghee
- glögi
- gluteeniton
- gluteeniton kakku
- gluteeniton leipä
- gluteeniton leivonta
- gluteeniton omenapiiras
- gluteeniton pizza
- gluteeniton taikina
- gluteenittomat keksit
- gluteenittomat sämpylät
- hasselpähkinä
- itsetehty
- jääkahvi
- jäätee
- jauheliha
- joululaatikko
- joululimppu
- juoma
- juustokakku
- kääretorttu
- kahvi
- kakkupohja
- kala
- karnivori
- kastike
- keitto
- keksikakku
- kesäkurpitsa
- keto
- keto-coleslaw
- keto-omenapiiras
- ketoaamiainen
- ketobagelit
- ketobrowniet
- ketodippi
- ketodonitsit
- ketogeeninen
- ketoglögi
- ketohalva
- ketoherkku
- ketohillo
- ketohodarit
- ketojäätelö
- ketojälkiruoka
- ketojoulu
- ketojoululimppu
- ketojuhlat
- ketokahvi
- ketokakku
- ketokarkki
- ketokeksit
- ketokurpitsapiirakka
- ketoleipä
- ketoleivonta
- ketoletut
- ketolevite
- ketolisuke
- ketomukikakku
- ketomustikkapiirakka
- ketopannukakut
- ketopasha
- ketopiirakka
- ketopizza
- ketopizzapohja
- ketopulla
- ketopuuro
- ketorösti
- ketosämpylät
- ketotaikina
- kookosmanna
- kotitekoinen mascarpone
- kuiduton
- kukkakaali
- kukkakaali-coleslaw
- kuppikakut
- kurkumalatte
- kurpitsapiirakkamauste
- kurpitsasose
- lakritsi
- lasagne
- lasten synttärit
- leivonta
- lihamureke
- lihapullat
- limppari
- lisuke
- majoneesi
- makeuttamaton
- maksapatee
- mansikkastevia
- marja-aronia
- mauste
- maustevoi
- minimuffinit
- mokkapalat
- mozzarellataikina
- muffinit
- mukikakku
- munamuffinit
- mustikkapiirakka
- mutakakku
- nakkipiilot
- pääruoka
- pääsiäinen
- pähkinätön
- parsakaali
- pasteijat
- pekoni
- perunakuitu
- piparkakku
- pizza
- pizzapohja
- pumpkin spice latte
- puolukka
- puuro
- quiche lorraine
- rahkapullat
- rasvakahvi
- rösti
- rullakebab
- salaatinkastike
- salaatti
- sienipiirakka
- sisäelinjauhe
- sitruuna
- sokeriton
- sokeroimaton
- suklaa
- suklaadonitsit
- suklaakakku
- suklaakeksit
- suolainen piirakka
- syntymäpäiväkakku
- tahini
- täytekakku
- tortillalettu
- tyrni
- tyrnijuustokakku
- vähäsokerinen
- vegaaninen
- veriletut
- vhh
- viljaton puuro
- vinegrette
- voi
- voikahvi
- voileipäkakku
- vuokaleipä
- yrttipaja
- yrttivoi
@Anne Tenhunen: Onpa outoa, että juustoja lämmitellessä erottui nestettä! Tästä syyttäisin raaka-aineita, eli niissä täytyi olla jotain sellaisia aineksia, jotka johtivat tuohon. Kannattaa varmistaa, että mozzarella ei ole kevytmozzarellaa, eikä siinä ole lisäaineita. Mozzarellapallojen neste on myös hyvä valuttaa kunnolla pois. Tuorejuuston pitäisi myös olla täysrasvaista, eli tavallinen Philadelphia toimii hyvin. Hyvä, ettet alkanut lämmitellä seosta uudelleen, se ei varmaan olisi toiminut, niin kuin epäilitkin. Kiva kuulla, että piirakka maistui kuitenkin!