Gluteeniton ja keto mustikkapiirakka
- Kirjoittajan Elviira Krebber postaamat
- 2 kommenttia

Gluteeniton ja keto mustikkapiirakka
Arvostelut: 5.0 tähteä 71 käyttäjältä
Kategoria:
Leivonta
Annokset:
6
Valmisteluaika:
20 minuuttia
Kypsennysaika:
45 minuuttia
Tekijä:
Elviira Krebber
Tässä vähäsokerisessa mustikkapiirakassa on erittäin kuohkea, pullamainen pohja ja hiilarimäärän takia kohtuullisesti — mutta riittävästi — metsämustikoita, joiden maku on kuin suoraan taivaasta!
Upota hampaasi ihanaan mustikkapiirakkaan ja maista lapsuuden maut (ilman verensokerin huimaa hyppyä tai vatsanvääntöä)!
Ainekset:
-
2 mozzarellapalloa valutettuna ja revittynä (á 125 g)
-
60 g maustamatonta täysrasvaista karrageenitonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia tai Lidl)
-
2 luomumunaa
-
3 dl Ellin keittiön Leivixiä®
-
2 rkl (tai maun mukaan) Ellin keittiön Lumoa (luontaista makeutetta)
-
1/2 tl kardemummaa
-
4 dl mustikoita (pakastemustikat käyvät; ei tarvitse sulattaa)
-
1 rkl Ellin keittiön Leivixiä®
-
(Ellin keittiön Lumoa maun mukaan)
-
(1/4 tl vaniljajauhetta)
Taikina:
Päälle:
Ohjeet:
Laita uuni kuumenemaan 150 °C:een.
Laita revitty mozzarella ja tuorejuusto kattilaan.
Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes seos on sulaa ja venyvää.
Jätä seos jäähtymään, kunnes pystyt käsittelemään sitä paljain käsin. Tähän ei pitäisi mennä montaa minuuttia.
Lisää joukkoon munat, Leivix®, Lumo ja kardemumma.
Vaivaa hanskakäsin tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina n. 23 cm halkaisijaltaan olevan piirasvuoan pohjalle ja reunoille. (Käytä hanskoja tai kostuta käsi, jottei taikina tartu käsiin.)
Yhdistä puhtaassa kulhossa mustikat, Leivix® sekä Lumo ja vaniljajauhe (jos käytät niitä). Sekoita lusikalla hyvin sekaisin.
Kaada mustikkaseos vuokaan tasaisesti taikinan päälle.
Paista uunissa n. 45—55 minuuttia, tai kunnes pohja on kokonaan paistunut.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tarjoile vaikkapa kermavaahdon kanssa. Nam!
2 kommenttia
- alkuruoka
- ananasstevia
- appelsiinistevia
- bagelit
- britakakku
- browniet
- chiavanukas
- clotted cream
- colastevia
- coleslaw
- dippi
- Ellin Premium-perunakuitu
- fathead
- fudge
- glögi
- gluteeniton leivonta
- itsenäisyyspäivä
- jääkahvi
- jäätee
- jauheliha
- joululaatikko
- joululimppu
- juoma
- juustokakku
- kääretorttu
- kakkupohja
- karamellistevia
- karnivori
- kastike
- keitto
- keksikakku
- keto-coleslaw
- keto-omenapiiras
- ketoaamiainen
- ketobagelit
- ketobrowniet
- ketodippi
- ketodonitsit
- ketoglögi
- ketohalva
- ketohillo
- ketohodarit
- ketojäätelö
- ketojälkiruoka
- ketojoulu
- ketojoululimppu
- ketojuhlat
- ketokahvi
- ketokakku
- ketokarkki
- ketokeksit
- ketokurpitsapiirakka
- ketolasagne
- ketoleipä
- ketoleivonta
- ketoletut
- ketolevite
- ketolisuke
- ketomajoneesi
- ketomukikakku
- ketomustikkapiirakka
- ketomysli
- ketopannukakut
- ketopasha
- ketopasteijat
- ketopiirakka
- ketopizza
- ketopizzapohja
- ketopulla
- ketopuuro
- ketorösti
- ketosalaatinkastike
- ketosämpylät
- ketot "Bountyt"
- ketotortilla
- ketotryffelit
- ketovohvelit
- kotitekoinen mascarpone
- kukkakaali-coleslaw
- kuppikakut
- kurkumalatte
- kurpitsapiirakkamauste
- kurpitsasose
- lakritsi
- lasagne
- lasten synttärit
- Leivix®
- lihakiekko
- lihamureke
- lihapullat
- limettipippuri
- limettistevia
- limppari
- lisuke
- majoneesi
- maksapatee
- mangostevia
- mansikkastevia
- mätimousse
- minimuffinit
- minttu
- mokkapalat
- mozzarellataikina
- muffinit
- mukikakku
- munamuffinit
- mustikkapiirakka
- mutakakku
- nakkipiilot
- pääruoka
- pääsiäinen
- panna cotta
- pasteijat
- pikkusyötävä
- piparkakku
- pizzapohja
- possunaksut
- pumpkin spice latte
- quiche lorraine
- rahkapullat
- rasvakahvi
- rösti
- rullakebab
- sienipiirakka
- sisäelinjauhe
- sitruuna
- sokerijuurikaskuituhiutaleet
- sokeroimaton
- suklaa
- suklaadonitsit
- suklaakakku
- suklaakeksit
- suolainen piirakka
- täytekakku
- tortillalettu
- tyrni
- tyrnijuustokakku
- vadelmastevia
- vähäsokerinen
- vanilliinistevia
- vanukas
- vegaaninen
- veriletut
- viljaton puuro
- vohvelit
- voikahvi
- voileipäkakku
- wieninleike






@Anne Tenhunen: Onpa outoa, että juustoja lämmitellessä erottui nestettä! Tästä syyttäisin raaka-aineita, eli niissä täytyi olla jotain sellaisia aineksia, jotka johtivat tuohon. Kannattaa varmistaa, että mozzarella ei ole kevytmozzarellaa, eikä siinä ole lisäaineita. Mozzarellapallojen neste on myös hyvä valuttaa kunnolla pois. Tuorejuuston pitäisi myös olla täysrasvaista, eli tavallinen Philadelphia toimii hyvin. Hyvä, ettet alkanut lämmitellä seosta uudelleen, se ei varmaan olisi toiminut, niin kuin epäilitkin. Kiva kuulla, että piirakka maistui kuitenkin!