Sokeroimattomat puolukkanallekarkit
- Kirjoittajan Elviira Krebber postaamat
- 2 kommenttia
Sokeroimattomat puolukkanallekarkit
Arvostelut: 4.9 tähteä 32 käyttäjältä
Kategoria:
Makeiset
Annokset:
110
Valmisteluaika:
15 minuuttia
Tekijä:
Elviira Krebber
Nämä suloiset nallekarkit sopivat lastenjuhliin tai muuten vai erityishetkien herkutteluun. Sokeroimattomina ja aidoista aineksista tehtynä ne eivät aiheuta hallaa hyvinvoinnille ja hampaille niin kuin sokeriset serkkunsa.
Nämäkin karkit kannattaa pitää karkkimuotissa tarjoiluhetkeen asti. Ilman kanssa kosketuksiin päästyään ne alkavat muodostaa valkoista kerrosta pinnalle — joka ei ole haitallista, mutta näyttää ehkä hieman turhan jänskältä.
Ainekset:
-
1 dl 100-prosenttista puolukkatäysmehua
-
1/2 dl (tai maun mukaan) Ellin keittiön Lumoa (luontaista makeutetta)
-
3 rkl liivatejauhetta
-
2 silikonista nallekarkkimuottia
Muotit:
Ohjeet:
Laita kaikki ainekset pieneen kattilaan.
Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes liivate on sulaa ja seos kiehuvan kuuma. Älä kuitenkaan anna kiehua.
Ota kuumaa seosta pipettiin ja jaa seos silikonisiin nallekarkkimuotteihin. Varo polttamasta sormia, seos on todella kuumaa! Seos jähmettyy pian, joten kannattaa kuitenkin työskennellä nopeasti. Kattila kannattaa pitää kuumalla liedellä, jotta seos säilyy juoksevana.
Laita nallekarkit jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi, tai kunnes nallet ovat kokonaan jähmettyneet.
Poista vuoasta ja tarjoile. Nallukat säilyvät jääkaapissa viikon verran, mutta alkavat pian tiivistää pinnalle makeutetta valkoiseksi kerrokseksi. Se ei ole vaarallista muttei mitenkään esteettistä.
-
Postattu
ketokarkki, sokeroimaton
2 kommenttia
- aamiainen
- äitienpäivä
- alkuruoka
- appelsiinistevia
- avokadoöljy
- bagelit
- britakakku
- browniet
- chiasiemenet
- chiavanukas
- coleslaw
- dippi
- Ellin Premium-perunakuitu
- fathead
- fudge
- ghee
- glögi
- gluteeniton
- gluteeniton kakku
- gluteeniton leipä
- gluteeniton leivonta
- gluteeniton omenapiiras
- gluteeniton pizza
- gluteeniton taikina
- gluteenittomat keksit
- gluteenittomat sämpylät
- hasselpähkinä
- itsetehty
- jääkahvi
- jäätee
- jauheliha
- joululaatikko
- joululimppu
- juoma
- juustokakku
- kääretorttu
- kahvi
- kakkupohja
- kala
- karamellistevia
- karnivori
- kastike
- keitto
- keksikakku
- kesäkurpitsa
- keto
- keto-coleslaw
- keto-omenapiiras
- ketoaamiainen
- ketobagelit
- ketobrowniet
- ketodippi
- ketodonitsit
- ketogeeninen
- ketoglögi
- ketohalva
- ketoherkku
- ketohillo
- ketohodarit
- ketojäätelö
- ketojälkiruoka
- ketojoulu
- ketojoululimppu
- ketojuhlat
- ketokahvi
- ketokakku
- ketokarkki
- ketokeksit
- ketokurpitsapiirakka
- ketoleipä
- ketoleivonta
- ketoletut
- ketolevite
- ketolisuke
- ketomukikakku
- ketomustikkapiirakka
- ketopannukakut
- ketopasha
- ketopiirakka
- ketopizza
- ketopizzapohja
- ketopulla
- ketopuuro
- ketorösti
- ketosämpylät
- ketotaikina
- kookosmanna
- kotitekoinen mascarpone
- kuiduton
- kukkakaali
- kukkakaali-coleslaw
- kuppikakut
- kurkumalatte
- kurpitsapiirakkamauste
- kurpitsasose
- lakritsi
- lasagne
- lasten synttärit
- leivonta
- lihakiekko
- lihamureke
- lihapullat
- limppari
- lisuke
- majoneesi
- makeuttamaton
- maksapatee
- mansikkastevia
- marja-aronia
- mauste
- maustevoi
- minimuffinit
- mokkapalat
- mozzarellataikina
- muffinit
- mukikakku
- munamuffinit
- mustikkapiirakka
- mutakakku
- nakkipiilot
- pääruoka
- pääsiäinen
- pähkinätön
- parsakaali
- pasteijat
- pekoni
- perunakuitu
- piparkakku
- pizza
- pizzapohja
- possunaksut
- pumpkin spice latte
- puolukka
- puuro
- quiche lorraine
- rahkapullat
- rasvakahvi
- rösti
- rullakebab
- salaatinkastike
- salaatti
- sienipiirakka
- sisäelinjauhe
- sitruuna
- sokeriton
- sokeroimaton
- suklaa
- suklaadonitsit
- suklaakakku
- suklaakeksit
- suolainen piirakka
- syntymäpäiväkakku
- tahini
- täytekakku
- tortillalettu
- tyrni
- tyrnijuustokakku
- vähäsokerinen
- vanukas
- vegaaninen
- veriletut
- vhh
- viljaton puuro
- vinegrette
- voi
- voikahvi
- voileipäkakku
- vuokaleipä
- wieninleike
- yrttipaja
- yrttivoi
@Anne Tenhunen: karkkeihin tulee hurja määrä liivatetta, koska niihin pitää saada tarpeeksi jänkki rakenne. Nuo Dr. Oetkerin mukaiset annostukset on tarkoitettu normijälkiruokiin. En ole kokeillut liivatelehtiä karkkeihin. Voi olla, ettei toimi niin hyvin, koska karkkiseos kuumennetaan nopeasti ja jauhe liukenee nopeammin kuin lehdet.
Hei, tietenkään kaupassamme ei ollut liivatejauhoa ja yleensä käytänkin lehtiä…
Löysin tällaisen ohjeen, mutta vaikutta hurjalta määrältä , kun katsoo tuota ohjettasi…?
“Dr. Oetkerilta kerrotaan, että yksi teelusikallinen liivatejauhetta vastaa kahta liivatelehteä ja riittää hyydyttämään 1 dl nestettä. Mittaamiseen on hyvä käyttää mittalusikkaa, jotta määrä olisi mahdollisimman tarkka.” = 3 rkl = 9 tl = 18 lehteä… ei voi pitää paikkaansa.
Minkä merkkistä jauhoa käytät ?