Vadelmainen ketomutakakku
- Kirjoittajan Elviira Krebber postaamat
- 4 kommenttia

Vadelmainen ketomutakakku
Arvostelut: 5.0 tähteä 57 käyttäjältä
Kategoria:
Leivonta
Annokset:
8
Valmisteluaika:
20 minuuttia
Kypsennysaika:
15 minuuttia
Tekijä:
Elviira Krebber
Mehevä ja herkullisen suklainen mutakakku saa pirteyttä vadelmista ja makeutta Ellin vadelmasteviasta.
Suklaa ja vadelmahan ovat taivaallinen yhdistelmä, ja niistä tulee kielenvievä kakku, joka maistuu niin erikoisruokavaliota noudattaville kuin normisyöjillekin.
Tämä ketokakku on helppotekoinen ja tosi suklainen, kiitos tumman suklaan ja aidon voin. Hiilareita siinä ei ole paljoa, joten se käy ketoilijan erikoishetkien nautinnoksi tai juhlien herkuksi.
On tärkeää jättää kakku keskeltä hyllyväksi, jotta se säilyy mehevänä. Jos kakkua paistaa liian kauan, se kuivuu eikä ole enää mehevä.

Ainekset:
-
100 g suolaamatonta voita
-
100 g tositummaa suklaata (kaakaota vähintään 85 %)
-
2 rkl Ellin Premium-perunakuitua
-
2 tl Ellin Premium-leivinjauhetta
-
1/4 tl (tai maun mukaan) Ellin vadelmasteviaa
-
4 luomumunaa
-
100 g jäisiä pakastevadelmia tai tuoreita vadelmia
Ohjeet:
Laita uuni kuumenemaan 175 °C:een.
Laita voi ja suklaa pieneen kattilaan. Sulata ne hyvin miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Älä anna seoksen palaa.
Laita perunakuitu ja leivinjauhe pieneen kuppiin. Sekoita hyvin sekaisin.
Laita suklaaseos ja vadelmastevia vatkauskulhoon.
Lisää kananmunat suklaaseoksen joukkoon yksi kerrallaan. Vatkaa sähkövatkaimella hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen.
Lisää joukkoon jauhoseos ja vatkaa taikina tasaiseksi.
Nostele vadelmat varovasti taikinan joukkoon.
Kaada taikina n. 20 cm kokoiseen irtopohjavuokaan (voit peittää vuoan pohjan leivinpaperilla). Tasoita pinta lastalla.
Paista n. 15—20 minuuttia, tai kunnes kakku on reunoilta kypsä mutta keskeltä hyllyvä. Älä paista liikaa, muuten kakusta tulee kuiva.
Poista uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Poista vuoan reuna, koristele kakku vaikkapa kermavaahtoruusukkein, tummasuklaakoristeilla ja tuoreilla vadelmilla. Tarjoile.
Huomioita:
Vinkki: Tavallisen mutakakun saat kun jätät vadelmat pois ja korvaat vadelmastevian Ellin Premium-stevialla.
-
Postattu
Ellin Premium-perunakuitu, gluteeniton kakku, gluteeniton leivonta, ketokakku, mutakakku, suklaakakku
4 kommenttia
- aamiainen
- äitienpäivä
- alkuruoka
- appelsiinistevia
- avokadoöljy
- bagelit
- britakakku
- browniet
- chiasiemenet
- chiavanukas
- clotted cream
- coleslaw
- dippi
- Ellin Premium-perunakuitu
- fathead
- fudge
- ghee
- glögi
- gluteeniton
- gluteeniton kakku
- gluteeniton leipä
- gluteeniton leivonta
- gluteeniton mysli
- gluteeniton omenapiiras
- gluteeniton pizza
- gluteeniton taikina
- gluteenittomat keksit
- gluteenittomat sämpylät
- hasselpähkinä
- itsenäisyyspäivä
- itsetehty
- jääkahvi
- jäätee
- jauheliha
- joululaatikko
- joululimppu
- juoma
- juustokakku
- kääretorttu
- kahvi
- kakkupohja
- kala
- karamellistevia
- karnivori
- kastike
- keitto
- keksikakku
- kesäkurpitsa
- keto
- keto-coleslaw
- keto-omenapiiras
- ketoaamiainen
- ketobagelit
- ketobrowniet
- ketodippi
- ketodonitsit
- ketogeeninen
- ketoglögi
- ketohalva
- ketoherkku
- ketohillo
- ketohodarit
- ketojäätelö
- ketojälkiruoka
- ketojoulu
- ketojoululimppu
- ketojuhlat
- ketokahvi
- ketokakku
- ketokarkki
- ketokeksit
- ketokurpitsapiirakka
- ketoleipä
- ketoleivonta
- ketoletut
- ketolevite
- ketolisuke
- ketomukikakku
- ketomustikkapiirakka
- ketomysli
- ketopannukakut
- ketopasha
- ketopiirakka
- ketopizza
- ketopizzapohja
- ketopulla
- ketopuuro
- ketorösti
- ketosämpylät
- ketotaikina
- kookosmanna
- kotitekoinen mascarpone
- kuiduton
- kukkakaali
- kukkakaali-coleslaw
- kuppikakut
- kurkumalatte
- kurpitsapiirakkamauste
- kurpitsasose
- lakritsi
- lasagne
- lasten synttärit
- leivonta
- lihakiekko
- lihamureke
- lihapullat
- limppari
- lisuke
- majoneesi
- makeuttamaton
- maksapatee
- mansikkastevia
- marja-aronia
- mätimousse
- mauste
- maustevoi
- minimuffinit
- mokkapalat
- mozzarellataikina
- muffinit
- mukikakku
- munamuffinit
- mustikkapiirakka
- mutakakku
- nakkipiilot
- pääruoka
- pääsiäinen
- pähkinätön
- panna cotta
- parsakaali
- pasteijat
- pekoni
- perunakuitu
- pikkusyötävä
- piparkakku
- pizza
- pizzapohja
- possunaksut
- pumpkin spice latte
- puolukka
- puuro
- quiche lorraine
- rahkapullat
- rasvakahvi
- rösti
- rullakebab
- salaatinkastike
- salaatti
- sienipiirakka
- sisäelinjauhe
- sitruuna
- sokerijuurikaskuituhiutaleet
- sokeriton
- sokeroimaton
- suklaa
- suklaadonitsit
- suklaakakku
- suklaakeksit
- suolainen piirakka
- syntymäpäiväkakku
- tahini
- täytekakku
- tortillalettu
- tyrni
- tyrnijuustokakku
- vadelmastevia
- vähäsokerinen
- vanukas
- vegaaninen
- veriletut
- vhh
- viljaton puuro
- vinegrette
- voi
- voikahvi
- voileipäkakku
- vuokaleipä
- wieninleike
- yrttipaja
- yrttivoi
@Heidi: Mahtavaa, että maistui! Ohjeessa käytetty stevia on omaa vadelmasteviaani (siinä on linkki itse tuotteeseen), joka on 300 kertaa sokeria makeampaa, siksi sitä tulee käyttää hyvin vähän.
Aivan älyttömän hyvää, melkein onnenkyynrl vierähti. En oo koskaan tehnyt näin hyvän makuista ketoleipomusta. Tosin laitoin steviaa 1,5dl. Ohjeessa oli varmaan käytetty tippoja vai miksi noin pieni määrä? Laitoin myös suomalaista voita joka varmaan tasapainotti täydellisesti makua.
Aivan täydellinen mutakakku kaikin puolin, kiitos Elli! 😋🍫
Yksi parhaimmista keto mutakakuista joita olen kokeillut. Vadelma oli ihana yhdistelmä suklaan kanssa. Jätin kakun keskeltä valuvaksi joten se oli tosi mehevä. Pinta oli ihanan rapea. Suosittelen!