Huom! Elli matkailee 19.—25.6. Verkkokauppatilaukset lähtevät seuraavan kerran 25.6.
Sillä aikaa verkkokaupassa on huima ale! Saat koodilla JUHANNUS24 -30 % alennusta normaalihintaisista Ellin keittiön tuotteista 24.6.2024 asti!
ILMAINEN TOIMITUS YLI 79 €:n TILAUKSILLE / ILMAINEN NOUTO TAMPEREELTA 💙 Huom! Minimitilaus 10 € (ilman postikuluja)

Huono asiakaspalvelu kuriin hyvällä ruokavaliolla?

 • 2 kommenttia
Huono asiakaspalvelu kuriin hyvällä ruokavaliolla?
Onko huono asiakaspalvelu syy boikotoida hyvää yritystä?
 
Kuinka monta kertaa olet valmis ottamaan kuraa vastaan, ennen kuin annat kenkää?
 
Minusta huono asiakaspalvelu on hyvä syy boikotoida mitä tahansa firmaa, olivatpa heidän tuotteensa miten hyviä tahansa. Vastaavaa löytyy jostain kuitenkin — ja ystävällisesti toimitettuna.
 
On kuitenkin harmi, jos yrityksen maine pilaantuu vain sen takia, että henkilöstöllä on huono päivä (tai elämä). Erityisen harmillista tämä on, kun tiedetään, että mielialaan voi vaikuttaa hyvinkin tehokkaasti ruokavaliolla.
 
Mitäpä jos asiakaspalvelijan käytöstä ja mielialaa voisi kohentaa ruokavaliolla? Lue eteenpäin, niin saat tietää, miksi se voisi toimia!
 
Onko huono asiakaspalvelu syy boikotoida hyvää yritystä?
 

Käytännön esimerkki huonosta asiakaspalvelusta

Kävin juuri hakemassa sympaattisen pikkufirman laadukkaita tuotteita verkkokauppaani. Tähän asti asiakaspalvelu on ollut yhtä hyvää kuin laatu.
 
Ei kuitenkaan tällä kerralla.
 
Menin sovitusti paikalle hakemaan tuotteita. Ovi oli lukossa. Koputin siihen.
 
Kukaan ei tullut avaamaan, joten soitin minulle annettuun puhelinnumeroon.
 
Puhelin tuuttasi kauan. Olin jo lopettaa, kun tympeä naisääni vastasi. Kuulosti sille, että keskeytin jotain tärkeää. Sanoin tulleeni hakemaan tuotteita sovitusti, mutta ovi oli lukossa. Ääni päivitteli. Totta kai ovi on lukossa!
 
Viimeksi se ei ollut.
 
Menin mainitsemaan, että koputin kyllä oveen, muttei kukaan tullut avaamaan. Tästäkös ääni riemastui! “En minä kuule mitään koputuksia tuonne taakse!” Puhelu katkaistiin.
 
Äänen omistaja saapui pian avaamaan oven. Menin sisälle ja yritin mennä naishenkilön kanssa varaston siihen osaan, jossa haluamani tuotteet olivat. Näin olin viimeksikin tehnyt, kun auttamassa oli toinen asiakaspalvelija.
 
Nainen katsoi vihaisesti ja huitaisi kädellä varoittavasti. Minulla ei ollut mitään asiaa pidemmälle varastoon, joten jäin ovensuuhun.
 
Vähän ajan päästä hän saapui laatikon kanssa. Varmistin, että olivathan tuotteet varmasti juuri sitä erää, jota halusin.
 
“Juu on kyllä. Tässä on niihin tarrat liimattavaksi”, hän ojensi laatikon ja tarranivaskan, jotta voin liimata tarrat itse. Viime kerralla asiakaspalvelija liimasi ne minulle valmiiksi.
 

Poistuin vähin äänin. Nainen ei edes hyvästellyt.

Autossa matkalla kotiin jäi harmittamaan, etten ottanut puheeksi huonoa asiakaspalvelua. En vaadi mitään pokkurointia; normaali, ystävällinen kommunikointi riittää. Tiuskimisesta jää aina huono fiilis. En usko, että huonon olon asiakkaan päälle oksentaminen parantaa tiuskijankaan oloa.

Viime aikoina huonoa asiakaspalvelua on ollut usein. Isossa kaupassa pikakassahenkilö on laittanut meitä asiakkaita ruotuun kuin armeijan kenraali.

Kosmetiikkakaupassa asiakaspalvelija ei kiinnitä huomiota muihin asiakkaisiin, vaan keskittyy paapomaan yhtä asiakasta minuuttitolkulla sitä mukaa kun jonoa muodostuu kassalle. Kun tästä huomauttaa, saa tiuskintaa ja silmien pyörittelyä. Outoa, että asiakaspalvelijalle ei tullut mieleen katsoa yhtään ympärilleen ja vaikka sanoa muille asiakkaille pahoittelut, että he joutuvat odottamaan, mutta hän haluaa palvella tämän asiakkaan loppuun. 

Kampaaja taas suorastaan repii hiukset päästä ja yrittää saada homman hoidetuksi mahdollisimman nopeasti puhumatta juuri yhtään mitään.

Verensokerivuoristorata

Hormoni- ja verensokerivuoristorata kuriin ruokavaliolla

Kaikki nämä tiuskinnat on tehnyt n. 40—60-vuotias naishenkilö. Siis minun ikäiseni. Mikä meitä vaivaa? Heittävätkö hormonit häränpyllyä? Ei tarvitsisi, eillä hormoneihinkin voi vaikuttaa ruokavaliolla.

Jo verensokerivuoristoradan estäminen auttaa paljon. Hormonituotanto vaatii myös rasvaa ja totta kai myös kolesterolia, sillä se on kaikkien sukupuolihormonien selkäranka. Kehomme tekee elintärkeää kolesterolia ihan itse — jos vain sille annetaan mahdollisuus, eikä vaienneta tätä kriittistä mekanismia vaikkapa syömällä kasvistanoleita — joita muuten kasveissa on ihan luonnostaan.

Tietenkin puhdas valkoinen ja tappava (eli sokeri) kannattaa ehdottomasti jättää pois. Sokerilla on kuitenkin monta eri nimeä — ja tärkkelyskin on vain pitkä ketju glukoosimolekyylejä, joten kaikenlainen hiilarien karttaminen kannattaa.

Vähähiilarinen ruokavalio tasoittaa automaattisesti verensokeria ja pitää nousut ja laskut minimissään. Iltapäivällä asiakaspalvelija voi olla ärtynyt vain sen vuoksi, että verensokeri on romahtanut runsashiilarisen lounaan jälkeen. Jos asiakaspalvelija syö runsaasti proteiinia ja rasvaa sisältävän vähähiilarisen lounaan, hänen olonsa ja energiatasonsa on luultavasti paljon parempi.

Viljojen vaaroista voisin tehdä vaikka kokonaisen kirjan, mutta tästä artikkelista voit lukea, miksi en suosittele viljoja kenellekään. Ne eivät siis ole ainoastaan hyvin sokeripitoisia, mutta niissä on erityisen paljon kasvien haitta-aineita, jotka estävät elimistöämme — sekä mieltämme — toimimasta optimaalisesti. Eivätkä ne edes ole ravinteikkaita!

Kasviöljyjen käyttö puolestaan voi tehdä energiattoman fiiliksen ja nostattaa makeanhimoa, koska monityydyttymättömiä rasvahappoja keho ei pysty käyttämään energiaksi.

Sitä paitsi helposti härskiintyvät monityydyttymättömät rasvahapot aiheuttavat tulehdusta kehossa — myös aivoissa. Tulehdus vaikuttaa suoraan aivojen energia-aineenvaihduntaan ja hormoneihin. Kun vielä aivot joutuvat kärsimään korkean verensokerin aiheuttamasta glykaatiosta (eli se paljon puhumani paistinpannuilmiö; kehon rakenteet, kuten verisuonet, karamellisoituvat suuren sokerimäärän takia), on päivän selvää, että tämä heijastuu käytökseen ja mielialaan.

Siksi puhdas sokeriton, viljaton ja kasvineismenöljytön paleo-, keto- tai karnivoriruokavalio on erinomainen taklaamaan vakaviakin mielenterveysongelmia. Hiljattain ilmestyi toinen merkittävä teos jo olemassa olevan kirjan "Brain Energy" (kirj. psykiatri Christopher Palmer) lisäksi, joka korostaa ketoruokavalion merkitystä mielenterveysongelmia hoidettaessa. Tämä psykiatri Georgia Eden kirja "Change Your Diet, Change Your Mind" on myös suuri askel siihen suuntaan, että myös mielenterveyttä aletaan hoitaa kokonaisvaltaisesti ja paljolti ruokavalion avulla.

Jos siis jo sokerin, viljojen ja kasvinsiemenöljyjen pois jättäminen vaikuttaa huimasti fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen, niin miksipä eivät työnantajat tätä ilmaista keinoa suosittelisi alaisilleen ja asiakaspalvelijoilleen? Toki keto- ja karnivoriruokavaliolla saadaan vielä parempia tuloksia, mutta pienilläkin muutoksilla saa jo ihmeitä aikaan.

Ja mitä muutoksia tapahtuukaan näiden henkilöiden henkilökohtaisessa elämässä, on myös todella merkittävää. Varmaan kaikista merkittävintä on, että työntekijöiden oma olo kohenee huimasti. On mittaamattoman arvokasta huomata, että en enää ärsyynnykään samalla tavalla kuin ennen ja energiaa riittää sekä töissä että vapaa-ajalla.

Ruokavaliolla on vaikutusta mielialaan

Lopuksi

Se, että asiakaspalvelijalla on huono päivä, ei ole tekosyy sysätä huonoa päivää myös asiakkaalle. Ehkä annan alussa mainitulle firmalle viellä toisen mahdollisuuden, ehkä en. Kun kunnioitus on menetetty, kaikki on menetty — missä tahansa ihmistenvälisessä suhteessa.

Uskon vakaasti, että oloa voi parantaa merkittävästi ruokavaliolla. Näin olen itsekin päässyt 12 vuotta kestäneestä masennus- ja paniikkihäiriölääkityksestä eroon aikoinani. Jos ruokavaliota käytetään menestyksekkäästi taklaamaan vakaviakin mielenterveysongelmia, sillä on ilman muuta vaikutusta myös lievempään ärtyneisyyteen ja ailahtelevaan oloon. Aina ei edes välttämättä tarvitse ottaa kaikista tiukinta linjaa: jo sokerin, viljojen ja kasvinsiemenöljyjen pois jättäminen auttaa monesti.

Ottakaapa työnantajat tästä vinkkiä, jos haluatte, että yrityksenne loistaa asiakaspalvelussa ja työntekijänne ovat onnellisia!

2 kommenttia

 • @Aija: Kiitos mieltä lämmittävästä kommentista ja kokemuksiesi jaosta! Ihan totta, keto- ja karnivoriruokavalio tekevät oikeasti paremman mielen!

  - Elli
 • Hei,
  Olen kokenut monenlaista huonoa asiakaspalvelua ja ammatinopettajan uralla olen eräänkin kerran joutunut rauhoittelemaan sokerihumalasia opiskelijoita – heillä on koko ajan jotakin syötävää ja juotavaa missä on runsaasti hiilihydraatteja !
  Kerran mennessäni ostamaan autoa – myyjä katsoi minun vaatteita ( kovin kotoisat vaatteet päällä menin ) – ja vei minut ulos katsotaan lumen alla olevaa vanhaa golffia – mitä tein .. menin toiseen liikkeeseen, sain hyvän palvelun ja ostin oikein kelpo auton jonka hintakin oli ihan muikea .. ostin auton rahalla 🤠
  Mitenköhän paljon viereisen liikkeen myyjän pomoa olisi harmittanut jos olisi tiennyt 😁

  Olen huomannut että tällä keto – carnivore ruokavaliolla mieli-, vatsa ja suolisto lepää 📍ja voi hyvin
  Olennainen seikka on että näkökyky on parantunut kiitos A vitamiinin 📍
  TV :n katseluun olevat kaukolasit ovat liian voimakkaat – ihanaa huomata.

  Kiitos Elli että olen löytänyt sinut ja nämä sivut + IG 🩷

  - Aija Rantasuo

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit hyväksytään ennen niiden julkaisemista.

Lisäohjeita lähettäjälle
Lisää kuponki

Lisää lahjapaketointi tuotteille 5 €:n lisähintaan

Mitäpä etsit? 🤗


Suosituimmat haut:  herkku  suklaa  leivonta  

Tilaa uutiskirjeeni

Saat ensimmäisenä tiedon uusista tuotteista, tarjouksista, blogipostauksista ym. kivasta <3