Helpot ja herkulliset suklaa-hasselpähkinäkeksit
- Kirjoittajan Elviira Krebber postaamat
- 2 kommenttia
Helpot ja herkulliset suklaa-hasselpähkinäkeksit
Arvostelut: 4.9 tähteä 59 käyttäjältä
Kategoria:
Leivonta
Annokset:
10
Valmisteluaika:
10 minuuttia
Kypsennysaika:
15 minuuttia
Tekijä:
Elviira Krebber
Nämä ketot ja gluteenittomat suklaa-hasselpähkinäkeksit ovat taattu menestys niin päiväkahvi- kuin juhlapöydässä. Paahdetun hasselpähkinän ja syntisen suklaan yhdistelmä on hekumallisen hyvä.
Mikä parasta, keksit on superhelppo valmistaa: kaikki ainekset vain vaivataan keskenään kulhossa ja paistetaan kekseiksi.
Keksien suklaakuorrutus on kekseliäs ja suorastaan rikollisen helppo: pieni pala tummaa suklaata laitetaan vastapaistetun, kuuman keksin päälle, annetaan sulaa muutaman minuutin ajan ja levitetään veitsellä tasaiseksi.
Tilaa ainekset kaupastani ja upota kädet makoisaan taikinaan!
Ainekset:
-
2 dl (80 g) hasselpähkinäjauhetta
-
½ dl suklaanmakuista heraproteiinijauhetta
-
2 rkl raakakaakaojauhetta
-
3 rkl (tai maun mukaan) Ellin keittiön Lumoa (luontaista makeutetta)
-
60 g huoneenlämpöistä luomuvoita
-
50 g Vivanin 85- tai 92-prosenttista suklaata paloiteltuna (aina 1 pala jaettuna 4 osaan)
Päälle:
Ohjeet:
Laita uuni kuumenemaan 150 °C:een.
Päällystä leivinpelti leivinpaperilla.
Laita kaikki ainekset kulhoon. Vaivaa käsin tasaiseksi taikinaksi niin, että pystyt muodostamaan taikinasta ison pallon. Käytä hanskoja, jotta taikina ei tartu käsiin.
Ota taikinasta n. saksanpähkinän kokoisia palasia ja pyörittele ne palloiksi.
Laita pallot leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Litistä pallot n. 1 cm:n paksuisiksi kekseiksi.
Paista keksejä n. 15 minuuttia, tai kunnes keksit alkavat kohota keskeltä. Varo paistamasta liikaa.
Laita palanen (siis ¼ suklaapalasta) jokaisen uunikuuman keksin päälle. Jätä sulamaan 5 minuutiksi.
Levitä sulanut suklaa veitsellä tasaisesti keksien päälle kuorrutteeksi.
Anna keksien jäähtyä kokonaan ennen pelliltä poistamista. Tämä on tärkeää, sillä keksit ovat kuumina hauraita. Kun keksit pysyvät koossa, voit laittaa keksit kylmään, jotta suklaakuorrutekin kovettuu.
Keksit säilyvät huoneenlämmössä n. 5 päivää tai jääkaapissa n. 1 1/2 viikkoa. (Keksit ovat niin superherkullisia, että ne luultavasti tulevat syötyä hyvin pian!)
Huomioita:
Vinkki: Voit myös nautiskella keksit Ketollalla päällystettyinä — tai käyttää sulatettua Ketollaa dippinä, nam!
-
Postattu
gluteenittomat keksit, hasselpähkinä, ketokeksit, suklaa, suklaakeksit
2 kommenttia
- aamiainen
- äitienpäivä
- alkuruoka
- appelsiinistevia
- avokadoöljy
- bagelit
- britakakku
- browniet
- chiasiemenet
- chiavanukas
- coleslaw
- dippi
- Ellin Premium-perunakuitu
- fathead
- fudge
- ghee
- glögi
- gluteeniton
- gluteeniton kakku
- gluteeniton leipä
- gluteeniton leivonta
- gluteeniton omenapiiras
- gluteeniton pizza
- gluteeniton taikina
- gluteenittomat keksit
- gluteenittomat sämpylät
- hasselpähkinä
- itsetehty
- jääkahvi
- jäätee
- jauheliha
- joululaatikko
- joululimppu
- juoma
- juustokakku
- kääretorttu
- kahvi
- kakkupohja
- kala
- karamellistevia
- karnivori
- kastike
- keitto
- keksikakku
- kesäkurpitsa
- keto
- keto-coleslaw
- keto-omenapiiras
- ketoaamiainen
- ketobagelit
- ketobrowniet
- ketodippi
- ketodonitsit
- ketogeeninen
- ketoglögi
- ketohalva
- ketoherkku
- ketohillo
- ketohodarit
- ketojäätelö
- ketojälkiruoka
- ketojoulu
- ketojoululimppu
- ketojuhlat
- ketokahvi
- ketokakku
- ketokarkki
- ketokeksit
- ketokurpitsapiirakka
- ketoleipä
- ketoleivonta
- ketoletut
- ketolevite
- ketolisuke
- ketomukikakku
- ketomustikkapiirakka
- ketopannukakut
- ketopasha
- ketopiirakka
- ketopizza
- ketopizzapohja
- ketopulla
- ketopuuro
- ketorösti
- ketosämpylät
- ketotaikina
- kookosmanna
- kotitekoinen mascarpone
- kuiduton
- kukkakaali
- kukkakaali-coleslaw
- kuppikakut
- kurkumalatte
- kurpitsapiirakkamauste
- kurpitsasose
- lakritsi
- lasagne
- lasten synttärit
- leivonta
- lihakiekko
- lihamureke
- lihapullat
- limppari
- lisuke
- majoneesi
- makeuttamaton
- maksapatee
- mansikkastevia
- marja-aronia
- mauste
- maustevoi
- minimuffinit
- mokkapalat
- mozzarellataikina
- muffinit
- mukikakku
- munamuffinit
- mustikkapiirakka
- mutakakku
- nakkipiilot
- pääruoka
- pääsiäinen
- pähkinätön
- parsakaali
- pasteijat
- pekoni
- perunakuitu
- piparkakku
- pizza
- pizzapohja
- possunaksut
- pumpkin spice latte
- puolukka
- puuro
- quiche lorraine
- rahkapullat
- rasvakahvi
- rösti
- rullakebab
- salaatinkastike
- salaatti
- sienipiirakka
- sisäelinjauhe
- sitruuna
- sokeriton
- sokeroimaton
- suklaa
- suklaadonitsit
- suklaakakku
- suklaakeksit
- suolainen piirakka
- syntymäpäiväkakku
- tahini
- täytekakku
- tortillalettu
- tyrni
- tyrnijuustokakku
- vähäsokerinen
- vanukas
- vegaaninen
- veriletut
- vhh
- viljaton puuro
- vinegrette
- voi
- voikahvi
- voileipäkakku
- vuokaleipä
- wieninleike
- yrttipaja
- yrttivoi
Hei @Anne, sen voi korvata toisella heraproteiinilla (esim. vanilja tai maustamaton). Heraproteiini tekee loistavan rakenteen kekseihin. Toki kasviproteiineja kuten Puhdistamon Optimal Vege voi käyttää, mutta niillä ei tule niin hyvä rakenne kekseihin.
Hei !
Millä voisi korvata suklaanmakuisen heraproteiinijauheen reseptissä?
Yt. Anne