Kananmaksapatee
- Kirjoittajan Elviira Krebber postaamat
- 0 kommenttia
Kananmaksapatee
Arvostelut: 5.0 tähteä 17 käyttäjältä
Kategoria:
Dipit ja levitteet
Annokset:
4—6
Valmisteluaika:
20 minuuttia
Tekijä:
Elviira Krebber
Kananmaksapateessa — tai oikeammin broilerinmaksapateessa — on mieto ja herkullinen maksan maku. Omaan pateeseen tykkään laittaa paljon voita, ja niinpä tässäkin ravinteikkaassa levitteessä sitä on kunnon annos.
Patee saattaa kuulostaa hienostelevalta ja vaikealta valmistaa. Tämä patee on kuitenkin superhelppo: kananmaksat paistetaan pannulla yhdessä timjamin kanssa, ja sekoitetaan loppujen ainesten kanssa tehosekoittimessa tai mieluummin monitoimikoneessa hienoksi tahnaksi. Sitten seuraakin vaikein osuus — odottaminen — sillä aikaa kun patee jäähtyy ja kiinteytyy jääkaapissa!
Pari vinkkiä: Timjami on hyvä laittaa pannulle yhdessä kananmaksojen kanssa. Näin siitä irtoaa enemmän makua, kun se saa pehmentyä ja imeä pannulta hieman voita itseensä. Kananmaksojen kannattaa antaa jäähtyä huoneenlämpöisiksi paiston jälkeen. Näin voi ei sula ja erotu massaa sekoittaessa.
Ainekset:
-
300 g sulatettuja broilerinmaksoja
-
200 g huoneenlämpöistä luomuvoita
-
1 tl kuivattua timjamia
-
1 tl Ellin luomusipulijauhetta
-
ripaus valkopippuria
Ohjeet:
Poista broilerinmaksoista mahdollinen rasva ja sidekudos. Taputtele maksat kuiviksi talouspaperilla.
Sulata 2 ruokalusikallista voista paistinpannulla keskilämmöllä tai hieman kuumemmalla.
Lisää broilerinmaksat ja timjami pannulle.
Paista, sekoitellen ajoittain, kunnes maksat ovat ruskistuneet ulkopuolelta, mutta ovat edelleen hieman vaaleanpunaisia sisältä, eli n. 5—7 minuuttia.
Ota pannu pois liedeltä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Siirrä maksat ja timjami tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen.
Lisää loput voista, sipulijauhe ja valkopippuri. Sekoita, kunnes seos on sileää. Maista, ja säädä mausteiden määrää tarvittaessa.
Laita patee tarjoiluastiaan tai pieniin ramekiineihin.
Peitä astia(t) kelmulla. Paina kelmu pateen pintaan, jotta pateen päälle ei muodostu kalvoa.
Jäähdytä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai kunnes patee on kiinteää.
Tarjoile patee kylmänä ketoleivän, kuivalihan, ketosuolakeksien tai vihannestikkujen kanssa.
Huomioita:
Vinkki: Korvaa kananmaksa naudanmaksalla. Saat voimakkaamman makuisen ja vieläkin ravinteikkaamman pateen.
-
Postattu
ketolevite, maksapatee
- aamiainen
- äitienpäivä
- alkuruoka
- appelsiinistevia
- avokadoöljy
- bagelit
- britakakku
- browniet
- chiasiemenet
- chiavanukas
- coleslaw
- dippi
- Ellin Premium-perunakuitu
- fathead
- fudge
- ghee
- glögi
- gluteeniton
- gluteeniton kakku
- gluteeniton leipä
- gluteeniton leivonta
- gluteeniton omenapiiras
- gluteeniton pizza
- gluteeniton taikina
- gluteenittomat keksit
- gluteenittomat sämpylät
- hasselpähkinä
- itsenäisyyspäivä
- itsetehty
- jääkahvi
- jäätee
- jauheliha
- joululaatikko
- joululimppu
- juoma
- juustokakku
- kääretorttu
- kahvi
- kakkupohja
- kala
- karamellistevia
- karnivori
- kastike
- keitto
- keksikakku
- kesäkurpitsa
- keto
- keto-coleslaw
- keto-omenapiiras
- ketoaamiainen
- ketobagelit
- ketobrowniet
- ketodippi
- ketodonitsit
- ketogeeninen
- ketoglögi
- ketohalva
- ketoherkku
- ketohillo
- ketohodarit
- ketojäätelö
- ketojälkiruoka
- ketojoulu
- ketojoululimppu
- ketojuhlat
- ketokahvi
- ketokakku
- ketokarkki
- ketokeksit
- ketokurpitsapiirakka
- ketoleipä
- ketoleivonta
- ketoletut
- ketolevite
- ketolisuke
- ketomukikakku
- ketomustikkapiirakka
- ketopannukakut
- ketopasha
- ketopiirakka
- ketopizza
- ketopizzapohja
- ketopulla
- ketopuuro
- ketorösti
- ketosämpylät
- ketotaikina
- kookosmanna
- kotitekoinen mascarpone
- kuiduton
- kukkakaali
- kukkakaali-coleslaw
- kuppikakut
- kurkumalatte
- kurpitsapiirakkamauste
- kurpitsasose
- lakritsi
- lasagne
- lasten synttärit
- leivonta
- lihakiekko
- lihamureke
- lihapullat
- limppari
- lisuke
- majoneesi
- makeuttamaton
- maksapatee
- mansikkastevia
- marja-aronia
- mätimousse
- mauste
- maustevoi
- minimuffinit
- mokkapalat
- mozzarellataikina
- muffinit
- mukikakku
- munamuffinit
- mustikkapiirakka
- mutakakku
- nakkipiilot
- pääruoka
- pääsiäinen
- pähkinätön
- parsakaali
- pasteijat
- pekoni
- perunakuitu
- piparkakku
- pizza
- pizzapohja
- possunaksut
- pumpkin spice latte
- puolukka
- puuro
- quiche lorraine
- rahkapullat
- rasvakahvi
- rösti
- rullakebab
- salaatinkastike
- salaatti
- sienipiirakka
- sisäelinjauhe
- sitruuna
- sokeriton
- sokeroimaton
- suklaa
- suklaadonitsit
- suklaakakku
- suklaakeksit
- suolainen piirakka
- syntymäpäiväkakku
- tahini
- täytekakku
- tortillalettu
- tyrni
- tyrnijuustokakku
- vähäsokerinen
- vanukas
- vegaaninen
- veriletut
- vhh
- viljaton puuro
- vinegrette
- voi
- voikahvi
- voileipäkakku
- vuokaleipä
- wieninleike
- yrttipaja
- yrttivoi