Keto kinuskikermakakku
- Kirjoittajan Elviira Krebber postaamat
- 0 kommenttia
Keto kinuskikermakakku
Arvostelut: 5.0 tähteä 37 käyttäjältä
Kategoria:
Leivonta
Annokset:
12
Valmisteluaika:
45 minuuttia
Kypsennysaika:
30—40 minuuttia
Tekijä:
Elviira Krebber
Juhlista sankaria ketolla kinuskikakulla, joka sopii moneen erikoisruokavalioon! Tämä gluteeniton, pähkinätön ja vähähiilihydraattinen kakku komistaa juhlapöytää ja maistuu monelle. Jos käytät kakkuun laktoosittomia maitotuotteita, siitä saa helposti laktoosittomankin.
Sokeroimaton kinuski valmistuu näppärästi luomukuohukermasta ja ripauksesta luonnollista makeutetta. Ruskeaa väriä kinuskiin antaa ruskistettu voi.
Makean kinuskin vastapariksi sopii rahkainen ja marjainen täyte. Tässä täytteessä on vadelmia, mutta voit myös käyttää lakkoja, jos haluat nauttia klassisesta lakka-kinuskiyhdistelmästä.
Kuohkea kakku valmistuu Ellin Premium-perunakuidusta. Koossa sen pitävät kananmunat ja psyllium. Kakku kohoaa upeasti alumiinittomalla, tärkkelyksettömällä ja fosfaatittomalla Ellin Premium-leivinjauheella.
Kakun makeuttaa Lumo luontainen makeute, täytteeseen tulee aavistus Ellin vanilliinisteviaa ja kinuski saa ekstrakaramellisuutta Ellin karamellisteviasta.
Valitse koristeet sankarin tyylin mukaan. Tämän kakun tein äitienpäiväksi, joten koristelin sen punaisilla ruusuilla. Muistathan, että jos käytät kaupan kukkasia, joita ei ole merkitty syötäviksi, laita niiden varteen tuorekelmu tai folio, jotta kukka ei pääse koskettamaan syötävää kakkua. Tällaisissa kukissa kun voi olla kaikenlaisia kemikaaleja lisättynä.
Ainekset:
-
1 dl Ellin Premium-perunakuitua
-
1/2 dl (tai maun mukaan) Ellin keittiön Lumoa (luontaista makeutetta)
-
1 rkl psylliuminkuorijauhetta
-
2 tl Ellin Premium-leivinjauhetta
-
1/2 tl vaniljajauhetta
-
6 luomumunaa
-
1 dl luomukuohukermaa
-
150 g maitorahkaa tai kermarahkaa
-
1/8 tl (tai maun mukaan) Ellin vanilliinisteviaa
-
100 g vadelmia tai lakkoja
-
1 rkl luomuvoita
-
3 dl luomukuohukermaa
-
1/4 tl Ellin karamellisteviaa
-
runsaasti kermavaahtoa
Kakkupohja:
Täyte:
Kinuski:
Reunoille:
Ohjeet:
Kakkupohja:
Valmista ensin kakkupohja: Kuumenna uuni 175 °C:een.
Sekoita kulhossa kuivat ainekset (eli perunakuitu, makeute, psyllium, leivinjauhe ja vaniljajauhe) hyvin sekaisin.
Vatkaa toisessa kulhossa munat kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Lisää kuiva-aineseos munavaahdon joukkoon koko ajan vatkaimen hitaimmalla nopeudella vatkaten. Sekoita vielä hyvin lastalla sekaisin.
Kaada seos hyvin voideltuun pyöreään, n. 20 cm läpimitaltaan olevaan kakkuvuokaan tai silikoniseen pyöreään kakkuvuokaan.
Paista uunin alatasolla n. 30—40 minuuttia, tai kunnes kakku on tikulla kokeillen kypsää, eli tikkuun ei jää taikinaa.
Poista uunista, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kumoa vuoasta tarjoilulautaselle.
Täyte:
Valmista täyte: Vatkaa kerma, rahka ja stevia kuohkeksi vaahdoksi. Nostele varovasti joukkoon vadelmat tai lakat.
Kakun täyttäminen:
Halkaise kakku pitkittäin kahtia. Levitä täyte kakkupohjalle. Nosta toinen kakunpuolikas täytteen päälle.
Kinuskin valmistaminen:
Valmista kinuski: Laita voi isoon kattilaan ja ruskista se kovalla lämmöllä kauniin ruskeaksi. Älä kuitenkaan anna palaa.
Lisää joukkoon kerma ja karamellistevia. Keitä seosta kovalla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes se on vähentynyt rutkasti ja seos on paksua, eli n. 10 minuutin ajan. Varo, ettei seos kuohu yli (siksi kannattaa käyttää isoa kattilaa).
Anna kinuskin jäähtyä haaleaksi.
Kakun koristelu:
Levitä haalea kinuski kakun päälle.
Pursota kermavaahtoa kakun reunoille ja hieman myös päälle ruusukkeiksi. Koristele kakku haluamallasi tavalla.
-
Postattu
äitienpäivä, Ellin Premium-perunakuitu, gluteeniton leivonta, ketokakku, ketoleivonta, täytekakku
- aamiainen
- äitienpäivä
- alkuruoka
- appelsiinistevia
- avokadoöljy
- bagelit
- britakakku
- browniet
- chiasiemenet
- chiavanukas
- coleslaw
- dippi
- Ellin Premium-perunakuitu
- fathead
- fudge
- ghee
- glögi
- gluteeniton
- gluteeniton kakku
- gluteeniton leipä
- gluteeniton leivonta
- gluteeniton omenapiiras
- gluteeniton pizza
- gluteeniton taikina
- gluteenittomat keksit
- gluteenittomat sämpylät
- hasselpähkinä
- itsetehty
- jääkahvi
- jäätee
- jauheliha
- joululaatikko
- joululimppu
- juoma
- juustokakku
- kääretorttu
- kahvi
- kakkupohja
- kala
- karamellistevia
- karnivori
- kastike
- keitto
- keksikakku
- kesäkurpitsa
- keto
- keto-coleslaw
- keto-omenapiiras
- ketoaamiainen
- ketobagelit
- ketobrowniet
- ketodippi
- ketodonitsit
- ketogeeninen
- ketoglögi
- ketohalva
- ketoherkku
- ketohillo
- ketohodarit
- ketojäätelö
- ketojälkiruoka
- ketojoulu
- ketojoululimppu
- ketojuhlat
- ketokahvi
- ketokakku
- ketokarkki
- ketokeksit
- ketokurpitsapiirakka
- ketoleipä
- ketoleivonta
- ketoletut
- ketolevite
- ketolisuke
- ketomukikakku
- ketomustikkapiirakka
- ketopannukakut
- ketopasha
- ketopiirakka
- ketopizza
- ketopizzapohja
- ketopulla
- ketopuuro
- ketorösti
- ketosämpylät
- ketotaikina
- kookosmanna
- kotitekoinen mascarpone
- kuiduton
- kukkakaali
- kukkakaali-coleslaw
- kuppikakut
- kurkumalatte
- kurpitsapiirakkamauste
- kurpitsasose
- lakritsi
- lasagne
- lasten synttärit
- leivonta
- lihakiekko
- lihamureke
- lihapullat
- limppari
- lisuke
- majoneesi
- makeuttamaton
- maksapatee
- mansikkastevia
- marja-aronia
- mauste
- maustevoi
- minimuffinit
- mokkapalat
- mozzarellataikina
- muffinit
- mukikakku
- munamuffinit
- mustikkapiirakka
- mutakakku
- nakkipiilot
- pääruoka
- pääsiäinen
- pähkinätön
- parsakaali
- pasteijat
- pekoni
- perunakuitu
- piparkakku
- pizza
- pizzapohja
- possunaksut
- pumpkin spice latte
- puolukka
- puuro
- quiche lorraine
- rahkapullat
- rasvakahvi
- rösti
- rullakebab
- salaatinkastike
- salaatti
- sienipiirakka
- sisäelinjauhe
- sitruuna
- sokeriton
- sokeroimaton
- suklaa
- suklaadonitsit
- suklaakakku
- suklaakeksit
- suolainen piirakka
- syntymäpäiväkakku
- tahini
- täytekakku
- tortillalettu
- tyrni
- tyrnijuustokakku
- vähäsokerinen
- vanukas
- vegaaninen
- veriletut
- vhh
- viljaton puuro
- vinegrette
- voi
- voikahvi
- voileipäkakku
- vuokaleipä
- wieninleike
- yrttipaja
- yrttivoi