Ketot ja gluteenittomat veriletut
- Kirjoittajan Elviira Krebber postaamat
- 2 kommenttia
Ketot ja gluteenittomat veriletut
Arvostelut: 5.0 tähteä 49 käyttäjältä
Kategoria:
Pääruoat
Annokset:
24
Valmisteluaika:
15 minuuttia
Kypsennysaika:
30 minuuttia
Tekijä:
Elviira Krebber
Tämän reseptin kehittely lähti sekä lukijatoiveesta että omista tarpeistani. Olen syönyt lähes yksinomaan eläinperäistä ruokaa nyt vuoden verran ja samalla tykännyt ideoida eläinperäisiä aineksia sisältäviä reseptejä.
Pari viikkoa sitten eräs lukijani toivoi verilettureseptiä. Kun muutama päivä sitten kuuntelin erästä podcastia YouTubesta, siinäkin mainittiin veri ja veriletut — tosin jossain toisella puolella maailmaa jonkin alkuperäiskansan ruokana.
Siitä sainkin idean kokeilla pitkästä aikaa ketojen ja gluteenittomien verilettujen tekoa. Edellisestä verilettujen tekokerrasta on monta vuotta. Muistaakseni tein ketoa veripalttua lähes kymmenen vuotta sitten. Siitä tuli erittäin onnistunut pienen säädön jälkeen. Valitettavasti en kirjoittanut ylös reseptiä (tai ainakaan en sitä löydä!), mikä on harvinaista, sillä kirjoitan yleensä kaikki säädöt ja reseptit ylös.
Ketokokkaustaidot ovat onneksi karttuneet vuosien varrella, joten nyt verilettureseptin teko kuulosti helpolta. Tiesin heti, että Ellin Premium-perunakuitu sopii sakeuttamaan taikinaa kuin nakutettu. Mausteiksi valitsin luonnollisesti Ellin luomusipulijauhetta ja valkopippuria. En varmaan ikinä aio enää pilkkoa sipulia ruokiin, koska sipulijauhe vain on niin kätevä!
Kananmunia resepti tarvitsi toki, sekä suolaa. Kananmunat halusin vatkata kuohkeiksi, jotta lettuihinkin tulee kuohkea rakenne.
Parin kokeilun jälkeen reseptistä tuli — ainakin omasta mielestäni — täydellinen: maku on ihanan perinteinen ja maukas ja rakenne kuohkea ja suussasulava.
Olen varma, että näitä lättyjä meillä tullaan tekemään usein!
Ainekset:
-
2 1/2 dl naudan verta
-
1 dl Ellin Premium-perunakuitua
-
1 tl (tai maun mukaan) puhdistamatonta merisuolaa
-
1 tl Ellin luomusipulijauhetta
-
ripaus valkopippuria
-
3 luomumunaa
Ohjeet:
Laita naudan veri kulhoon. Lisää perunakuitu, merisuola, sipulijauhe ja valkopippuri koko ajan hyvin vispilällä vatkaten, jottei synny paakkuja. Laita sivuun odottelemaan.
Vatkaa munat toisessa kulhossa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Yhdistä munavaahto ja veriseos. Sekoita vispilällä tasaiseksi taikinaksi.
Paista taikinasta joko isoja tai pieniä verilettuja runsaassa voissa. Vispaa taikinaa ennen jokaista uutta lettusatsia. Munavaahto nimittäin voi nousta pinnalle.
Tarjoile veriletut sokeroimattoman puolukkasurvoksen tai kokonaisten puolukoiden kera.
-
Postattu
Ellin Premium-perunakuitu, gluteeniton, ketoletut, veriletut
2 kommenttia
- aamiainen
- äitienpäivä
- alkuruoka
- appelsiinistevia
- avokadoöljy
- bagelit
- britakakku
- browniet
- chiasiemenet
- chiavanukas
- coleslaw
- dippi
- Ellin Premium-perunakuitu
- fathead
- fudge
- ghee
- glögi
- gluteeniton
- gluteeniton kakku
- gluteeniton leipä
- gluteeniton leivonta
- gluteeniton omenapiiras
- gluteeniton pizza
- gluteeniton taikina
- gluteenittomat keksit
- gluteenittomat sämpylät
- hasselpähkinä
- itsetehty
- jääkahvi
- jäätee
- jauheliha
- joululaatikko
- joululimppu
- juoma
- juustokakku
- kääretorttu
- kahvi
- kakkupohja
- kala
- karamellistevia
- karnivori
- kastike
- keitto
- keksikakku
- kesäkurpitsa
- keto
- keto-coleslaw
- keto-omenapiiras
- ketoaamiainen
- ketobagelit
- ketobrowniet
- ketodippi
- ketodonitsit
- ketogeeninen
- ketoglögi
- ketohalva
- ketoherkku
- ketohillo
- ketohodarit
- ketojäätelö
- ketojälkiruoka
- ketojoulu
- ketojoululimppu
- ketojuhlat
- ketokahvi
- ketokakku
- ketokarkki
- ketokeksit
- ketokurpitsapiirakka
- ketoleipä
- ketoleivonta
- ketoletut
- ketolevite
- ketolisuke
- ketomukikakku
- ketomustikkapiirakka
- ketopannukakut
- ketopasha
- ketopiirakka
- ketopizza
- ketopizzapohja
- ketopulla
- ketopuuro
- ketorösti
- ketosämpylät
- ketotaikina
- kookosmanna
- kotitekoinen mascarpone
- kuiduton
- kukkakaali
- kukkakaali-coleslaw
- kuppikakut
- kurkumalatte
- kurpitsapiirakkamauste
- kurpitsasose
- lakritsi
- lasagne
- lasten synttärit
- leivonta
- lihakiekko
- lihamureke
- lihapullat
- limppari
- lisuke
- majoneesi
- makeuttamaton
- maksapatee
- mansikkastevia
- marja-aronia
- mauste
- maustevoi
- minimuffinit
- mokkapalat
- mozzarellataikina
- muffinit
- mukikakku
- munamuffinit
- mustikkapiirakka
- mutakakku
- nakkipiilot
- pääruoka
- pääsiäinen
- pähkinätön
- parsakaali
- pasteijat
- pekoni
- perunakuitu
- piparkakku
- pizza
- pizzapohja
- possunaksut
- pumpkin spice latte
- puolukka
- puuro
- quiche lorraine
- rahkapullat
- rasvakahvi
- rösti
- rullakebab
- salaatinkastike
- salaatti
- sienipiirakka
- sisäelinjauhe
- sitruuna
- sokeriton
- sokeroimaton
- suklaa
- suklaadonitsit
- suklaakakku
- suklaakeksit
- suolainen piirakka
- syntymäpäiväkakku
- tahini
- täytekakku
- tortillalettu
- tyrni
- tyrnijuustokakku
- vähäsokerinen
- vanukas
- vegaaninen
- veriletut
- vhh
- viljaton puuro
- vinegrette
- voi
- voikahvi
- voileipäkakku
- vuokaleipä
- wieninleike
- yrttipaja
- yrttivoi
@SalliN: Kiva, että tykkäsit! Meilläkin nämä meni kuin kuumille kiville 🤗
Jummit et oli hyviä! Tuli mummolan plättyjen maku mieleen ja toi sipuli jauhe sopii näihin kun nakutettu! Kiitti elli hyvästä reseptistä <3