Kotitekoinen mascarpone
- Kirjoittajan Elviira Krebber postaamat
- 2 kommenttia

Kotitekoinen mascarpone
Arvostelut: 5.0 tähteä 39 käyttäjältä
Kategoria:
Jälkkärit
Annokset:
6
Valmisteluaika:
15 minuuttia
Tekijä:
Elviira Krebber
Oletko huomannut, että kaupan kaikissa mascarponeissa on sitruunahappoa? Tätä halpuutusainetta käytetään todella paljon niin elintarvikkeissa kuin kosmetiikassakin.
Moni tuntuu olevan sitruunahapolle aika herkkä ja saa erilaisia oireita nokkosihottumasta vatsaoireisiin, hengenahdistukseen ja päänsärkyyn, joten sitruunahapottomia tuotteita saa etsiä ihan kirjaimellisesti suurennuslasin kanssa, koska tuoteselosteet on kirjoitettu niin pienellä präntillä.
Onneksi mascarponea voi tehdä kotonakin ja varsin helposti kahdesta ainesosasta — tosin aikaa se hieman vaatii. Lopputulos on kuitenkin vaivan väärti: tuore, paksu, kermainen ja taatusti lisäaineeton mascarpone, jota voi nautinnollisesti lusikoida vaikka sellaisenaan!
Koska kyllästyin siihen, että kaupasta ei saa sitruunahapotonta mascarponea, kehittelin tämän helpon mascarponen, jonka reseptin olen julkaissut jo yli vuosi sitten englanninkielisessä blogissani.

Ohjeet:
Kaada kerma keskikokoiseen paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kovalla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes seos on kuumaa ja höyryävää. Älä keitä!
Laske lämpöä keskilämmölle ja kaada etikka joukkoon.
Kuumenna ja sekoittele (mutta älä keitä!) kermaa muutaman minuutin ajan, kunnes se sakenee.
Kun kerma on niin paksua, että se peittää lusikan selän, ota seos pois lämmöltä.
Ota sopivankokoinen kulho ja aseta siivilä kulhon päälle. Vuoraa siivilä harsokankaalla (kaksinkertainen kerros parhaan tuloksen saavuttamiseksi).
Kaada kermaseos vuorattuun siivilään. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja laita sitten jääkaappiin valumaan yön yli. Voit peittää siivilän kelmulla tai käännellä harsokankaan seoksen päälle.
Ota seuraavana päivänä jääkaapista ja lusikoi mascarpone siivilästä säilytysrasiaan.
Käytä kuten kaupan mascarponea. Mascarpone jäilyy jääkaapissa muutaman päivän ajan.
Huomioita:
Vinkki: Korvaa etikka 1 rkl:lla luomusitruunamehua. Vastapuristettu toimii parhaiten, mutta jos sitä ei ole saatavilla, pullotettu korkealaatuinen mehu käy myös.
-
Postattu
karnivori, kotitekoinen mascarpone
2 kommenttia
- aamiainen
- äitienpäivä
- alkuruoka
- appelsiinistevia
- avokadoöljy
- bagelit
- britakakku
- browniet
- chiasiemenet
- chiavanukas
- clotted cream
- coleslaw
- dippi
- Ellin Premium-perunakuitu
- fathead
- fudge
- ghee
- glögi
- gluteeniton
- gluteeniton kakku
- gluteeniton leipä
- gluteeniton leivonta
- gluteeniton mysli
- gluteeniton omenapiiras
- gluteeniton pizza
- gluteeniton taikina
- gluteenittomat keksit
- gluteenittomat sämpylät
- hasselpähkinä
- itsenäisyyspäivä
- itsetehty
- jääkahvi
- jäätee
- jauheliha
- joululaatikko
- joululimppu
- juoma
- juustokakku
- kääretorttu
- kahvi
- kakkupohja
- kala
- karamellistevia
- karnivori
- kastike
- keitto
- keksikakku
- kesäkurpitsa
- keto
- keto-coleslaw
- keto-omenapiiras
- ketoaamiainen
- ketobagelit
- ketobrowniet
- ketodippi
- ketodonitsit
- ketogeeninen
- ketoglögi
- ketohalva
- ketoherkku
- ketohillo
- ketohodarit
- ketojäätelö
- ketojälkiruoka
- ketojoulu
- ketojoululimppu
- ketojuhlat
- ketokahvi
- ketokakku
- ketokarkki
- ketokeksit
- ketokurpitsapiirakka
- ketoleipä
- ketoleivonta
- ketoletut
- ketolevite
- ketolisuke
- ketomukikakku
- ketomustikkapiirakka
- ketomysli
- ketopannukakut
- ketopasha
- ketopiirakka
- ketopizza
- ketopizzapohja
- ketopulla
- ketopuuro
- ketorösti
- ketosämpylät
- ketotaikina
- kookosmanna
- kotitekoinen mascarpone
- kuiduton
- kukkakaali
- kukkakaali-coleslaw
- kuppikakut
- kurkumalatte
- kurpitsapiirakkamauste
- kurpitsasose
- lakritsi
- lasagne
- lasten synttärit
- leivonta
- lihakiekko
- lihamureke
- lihapullat
- limppari
- lisuke
- majoneesi
- makeuttamaton
- maksapatee
- mansikkastevia
- marja-aronia
- mätimousse
- mauste
- maustevoi
- minimuffinit
- mokkapalat
- mozzarellataikina
- muffinit
- mukikakku
- munamuffinit
- mustikkapiirakka
- mutakakku
- nakkipiilot
- pääruoka
- pääsiäinen
- pähkinätön
- panna cotta
- parsakaali
- pasteijat
- pekoni
- perunakuitu
- pikkusyötävä
- piparkakku
- pizza
- pizzapohja
- possunaksut
- pumpkin spice latte
- puolukka
- puuro
- quiche lorraine
- rahkapullat
- rasvakahvi
- rösti
- rullakebab
- salaatinkastike
- salaatti
- sienipiirakka
- sisäelinjauhe
- sitruuna
- sokerijuurikaskuituhiutaleet
- sokeriton
- sokeroimaton
- suklaa
- suklaadonitsit
- suklaakakku
- suklaakeksit
- suolainen piirakka
- syntymäpäiväkakku
- tahini
- täytekakku
- tortillalettu
- tyrni
- tyrnijuustokakku
- vadelmastevia
- vähäsokerinen
- vanukas
- vegaaninen
- veriletut
- vhh
- viljaton puuro
- vinegrette
- voi
- voikahvi
- voileipäkakku
- vuokaleipä
- wieninleike
- yrttipaja
- yrttivoi
@ Marja: Kaloreista on sen verran, että niillä ei ole minkään valtakunnan merkitystä ihmisen aineenvaihdunnassa 🤗 Makrot pitäisi muuten laskea sen perusteella, paljonko nestettä poistuu valutuksen aikana. Heittämällä rasvaprosentti voisi ehkä olla 60 %:n pintaan.
Onkohan tämän valmiin mascarponen kaloreista ja makroista mitään arviota? :)