Mozzarellataikina Ellin Premium-perunakuidusta
- Kirjoittajan Elviira Krebber postaamat
- 1 kommentti
Mozzarellataikina Ellin Premium-perunakuidusta
Arvostelut: 5.0 tähteä 56 käyttäjältä
Kategoria:
Leivonta
Annokset:
2—16
Valmisteluaika:
15 minuuttia
Kypsennysaika:
25 minuuttia
Tekijä:
Elviira Krebber
Mozzarellataikina eli fathead-taikina on ketoilijoiden klassikkotaikina. Alkuperäinen taikina sisältää mantelijauhoja ja se on tehty mikrossa.
Tämä mozzarellataikina on tehty Ellin Premium-perunakuidusta. Siinä ei ole oksalaatteja kuten mantelijauhoissa. Lisäksi Ellin Premium-perunakuitua tarvitaan vain 1/2 dl kun mantelijauhoja (tai kaupan perunakuitua) menee koko desi.
Tämä parempi mozzarellataikina valmistuu näppärästi kattilassa. Mikrossa tehty taikina tuppaa polttamaan sormet, eikä siitä tule niin tasakoosteinen kuin kattilassa tehty.
Käytä tätä mainion monipuolista taikinaa voitaikinan tapaan. Kuvan tonnikalapasteijat tulivat superherkullisiksi perunakuitua sisältävästä mozzarellataikinasta tehtynä. Täytteen reseptin saat vinkkiosiosta.
Varmasti yleisin mozzarellataikinan käyttökohde on pizzapohja. Sekin tulee muikean maukkaaksi Ellin Premium-perunakuidusta tehdyllä taikinalla.
Tämä taikina kannattaakin laittaa muistiin, koska sillä pystyy tekemään niin helposti maukkaita gluteenittomia ja ketoja leipomuksia.
Ainekset:
-
1/2 dl Ellin Premium-perunakuitua
-
1 tl Ellin Premium-leivinjauhetta
-
150 g tärkkelyksetöntä juustoraastetta
-
2 rkl (30 g) täysrasvaista karrageenitonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia tai Lidl
-
1 luomumuna
Ohjeet:
Laita perunakuitu ja leivinjauhe pieneen kulhoon. Sekoita hyvin sekaisin.
Laita juustoraaste ja tuorejuusto kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes seos on joustava pallo ja muistuttaa muovailuvahaa.
Ota kattila lämmöltä. Lisää muna ja jauhoseos. Vaivaa käsin tasaiseksi taikinaksi muutaman minuutin ajan (pidä hanskaa kädessä, niin taikina ei tartu sormiin).
Käytä pasteijoihin, nakkipiiloihin, pizzapohjana tai muuten voitaikinan tapaan. Voit paistaa leipomukset 175 °C:ssa.
Huomioita:
Täyte kuvan tonnikalapasteijoihin:
100 g hyvinvalutettua tonnikalaa (veteen säilöttyä)
50 g täysrasvaista maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl tuoretta tilliä tai 1 tl kuivattua tilliä
1/2 tl sipulijauhetta
Sekoita kaikki ainekset sekaisin kupissa. Käytä pasteijoiden täytteeksi.
-
Postattu
Ellin Premium-perunakuitu, fathead, gluteeniton taikina, ketotaikina, mozzarellataikina, pasteijat
1 kommentti
- aamiainen
- äitienpäivä
- alkuruoka
- appelsiinistevia
- avokadoöljy
- bagelit
- britakakku
- browniet
- chiasiemenet
- chiavanukas
- coleslaw
- dippi
- Ellin Premium-perunakuitu
- fathead
- fudge
- ghee
- glögi
- gluteeniton
- gluteeniton kakku
- gluteeniton leipä
- gluteeniton leivonta
- gluteeniton omenapiiras
- gluteeniton pizza
- gluteeniton taikina
- gluteenittomat keksit
- gluteenittomat sämpylät
- hasselpähkinä
- itsenäisyyspäivä
- itsetehty
- jääkahvi
- jäätee
- jauheliha
- joululaatikko
- joululimppu
- juoma
- juustokakku
- kääretorttu
- kahvi
- kakkupohja
- kala
- karamellistevia
- karnivori
- kastike
- keitto
- keksikakku
- kesäkurpitsa
- keto
- keto-coleslaw
- keto-omenapiiras
- ketoaamiainen
- ketobagelit
- ketobrowniet
- ketodippi
- ketodonitsit
- ketogeeninen
- ketoglögi
- ketohalva
- ketoherkku
- ketohillo
- ketohodarit
- ketojäätelö
- ketojälkiruoka
- ketojoulu
- ketojoululimppu
- ketojuhlat
- ketokahvi
- ketokakku
- ketokarkki
- ketokeksit
- ketokurpitsapiirakka
- ketoleipä
- ketoleivonta
- ketoletut
- ketolevite
- ketolisuke
- ketomukikakku
- ketomustikkapiirakka
- ketopannukakut
- ketopasha
- ketopiirakka
- ketopizza
- ketopizzapohja
- ketopulla
- ketopuuro
- ketorösti
- ketosämpylät
- ketotaikina
- kookosmanna
- kotitekoinen mascarpone
- kuiduton
- kukkakaali
- kukkakaali-coleslaw
- kuppikakut
- kurkumalatte
- kurpitsapiirakkamauste
- kurpitsasose
- lakritsi
- lasagne
- lasten synttärit
- leivonta
- lihakiekko
- lihamureke
- lihapullat
- limppari
- lisuke
- majoneesi
- makeuttamaton
- maksapatee
- mansikkastevia
- marja-aronia
- mätimousse
- mauste
- maustevoi
- minimuffinit
- mokkapalat
- mozzarellataikina
- muffinit
- mukikakku
- munamuffinit
- mustikkapiirakka
- mutakakku
- nakkipiilot
- pääruoka
- pääsiäinen
- pähkinätön
- parsakaali
- pasteijat
- pekoni
- perunakuitu
- piparkakku
- pizza
- pizzapohja
- possunaksut
- pumpkin spice latte
- puolukka
- puuro
- quiche lorraine
- rahkapullat
- rasvakahvi
- rösti
- rullakebab
- salaatinkastike
- salaatti
- sienipiirakka
- sisäelinjauhe
- sitruuna
- sokeriton
- sokeroimaton
- suklaa
- suklaadonitsit
- suklaakakku
- suklaakeksit
- suolainen piirakka
- syntymäpäiväkakku
- tahini
- täytekakku
- tortillalettu
- tyrni
- tyrnijuustokakku
- vähäsokerinen
- vanukas
- vegaaninen
- veriletut
- vhh
- viljaton puuro
- vinegrette
- voi
- voikahvi
- voileipäkakku
- vuokaleipä
- wieninleike
- yrttipaja
- yrttivoi
Tein tupla-annoksella pellillisen lihapiirakkaa. Ehdottamasti paras ”voitaikina”. Nam.