Sienipiirakka "fathead"
- Kirjoittajan Elviira Krebber postaamat
- 4 kommenttia
Sienipiirakka "fathead"
Arvostelut: 5.0 tähteä 34 käyttäjältä
Kategoria:
Leivonta
Annokset:
8—12
Valmisteluaika:
20 minuuttia
Kypsennysaika:
30 minuuttia
Tekijä:
Elviira Krebber
Tupla-annoksesta fathead- eli mozzarellataikinaa valmistuu erinomainen pohja suolaisille piirakoille. Tähän näöltään pizzaa muistuttavaan piiraaseen on käytetty syksyisiä kantarelleja, mutta muina vuodenaikoina pakastetut sienet tai vaikkapa herkkusienet käyvät mainiosti.
Ellin Premium-perunakuidusta valmistuu paras fathead-taikina: katso vaikka kuinka ihanasti piiraan reunat ovat kohonneet! Rakenteen lisäksi myös maku on ylivoimainen.
Täyteläinen täyte on tämän piiraan juju. Sienet saavat seurakseen tuorejuustoa ja juustoraastetta (samoja mitä pohjassa) sekä valikoituja mausteita.
Kelpaa iltapalapiiraaksi tai parempiinkin illanistujaisiin! Ja totta kai, piiraspala tai pari kulkee näppärästi mukana vaikka työlounaaksi.
Ainekset:
-
1 dl Ellin Premium-perunakuitua
-
2 tl Ellin Premium-leivinjauhetta
-
300 g tärkkelyksetöntä juustoraastetta
-
4 rkl (60 g) täysrasvaista karrageenitonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia tai Lidl
-
2 luomumunaa
-
1/2 l kypsennettyjä sieniä
-
1 tl timjamia
-
1 tl Ellin luomusipulijauhetta
-
1 tl (tai maun mukaan) puhdistamatonta merisuolaa
-
100 g täysrasvaista karrageenitonta tuorejuustoa
-
100 g tärkkelyksetöntä juustoraastetta
Pohja:
Täyte:
Ohjeet:
Valmista pohja: Yhdistä pienessä kulhossa pohjan perunakuitu ja leivinjauhe. Sekoita hyvin sekaisin.
Laita juustoraaste ja tuorejuusto kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes seos on joustava pallo ja muistuttaa muovailuvahaa.
Ota kattila lämmöltä. Lisää munat ja jauhoseos. Vaivaa käsin tasaiseksi taikinaksi muutaman minuutin ajan, kunnes taikina on tasaista (pidä hanskaa kädessä, niin taikina ei tartu sormiin).
Kauli taikina ohueksi, pyöreäksi levyksi leivinpaperin päällä.
Rullaa taikinan reunoja niin, että ne ovat koholla ja syntyy “allas” täytettä varten.
Valmista täyte: Yhdistä kulhossa täytteen ainekset. Sekoita lusikalla hyvin sekaisin.
Laita täyte taikinalevyn keskelle. Tasoita lusikalla niin, että täyte on tasainen ja täyttää “altaan”.
Paista piirakkaa n. 30 minuuttia 175 °C:ssa, tai kunnes taikina on kypsää.
Huomioita:
Vinkki: Voit tehdä myös sisäänleivotun piirakan, jossa et rullaa reunoja, vaan nostelet taikinan reunat täytteen päälle, jotta täyte jää piiloon. Käännä ylösalaisin ja laita luomus saumapuoli alaspäin leivinpaperilla päällystetylle pellille. Taputtele leipomusta hieman littanaksi ja paista ohjeen mukaan.
-
Postattu
Ellin Premium-perunakuitu, fathead, gluteeniton leivonta, ketoleivonta, mozzarellataikina, sienipiirakka
4 kommenttia
- aamiainen
- äitienpäivä
- alkuruoka
- appelsiinistevia
- avokadoöljy
- bagelit
- britakakku
- browniet
- chiasiemenet
- chiavanukas
- coleslaw
- dippi
- Ellin Premium-perunakuitu
- fathead
- fudge
- ghee
- glögi
- gluteeniton
- gluteeniton kakku
- gluteeniton leipä
- gluteeniton leivonta
- gluteeniton omenapiiras
- gluteeniton pizza
- gluteeniton taikina
- gluteenittomat keksit
- gluteenittomat sämpylät
- hasselpähkinä
- itsetehty
- jääkahvi
- jäätee
- jauheliha
- joululaatikko
- joululimppu
- juoma
- juustokakku
- kääretorttu
- kahvi
- kakkupohja
- kala
- karamellistevia
- karnivori
- kastike
- keitto
- keksikakku
- kesäkurpitsa
- keto
- keto-coleslaw
- keto-omenapiiras
- ketoaamiainen
- ketobagelit
- ketobrowniet
- ketodippi
- ketodonitsit
- ketogeeninen
- ketoglögi
- ketohalva
- ketoherkku
- ketohillo
- ketohodarit
- ketojäätelö
- ketojälkiruoka
- ketojoulu
- ketojoululimppu
- ketojuhlat
- ketokahvi
- ketokakku
- ketokarkki
- ketokeksit
- ketokurpitsapiirakka
- ketoleipä
- ketoleivonta
- ketoletut
- ketolevite
- ketolisuke
- ketomukikakku
- ketomustikkapiirakka
- ketopannukakut
- ketopasha
- ketopiirakka
- ketopizza
- ketopizzapohja
- ketopulla
- ketopuuro
- ketorösti
- ketosämpylät
- ketotaikina
- kookosmanna
- kotitekoinen mascarpone
- kuiduton
- kukkakaali
- kukkakaali-coleslaw
- kuppikakut
- kurkumalatte
- kurpitsapiirakkamauste
- kurpitsasose
- lakritsi
- lasagne
- lasten synttärit
- leivonta
- lihakiekko
- lihamureke
- lihapullat
- limppari
- lisuke
- majoneesi
- makeuttamaton
- maksapatee
- mansikkastevia
- marja-aronia
- mauste
- maustevoi
- minimuffinit
- mokkapalat
- mozzarellataikina
- muffinit
- mukikakku
- munamuffinit
- mustikkapiirakka
- mutakakku
- nakkipiilot
- pääruoka
- pääsiäinen
- pähkinätön
- parsakaali
- pasteijat
- pekoni
- perunakuitu
- piparkakku
- pizza
- pizzapohja
- possunaksut
- pumpkin spice latte
- puolukka
- puuro
- quiche lorraine
- rahkapullat
- rasvakahvi
- rösti
- rullakebab
- salaatinkastike
- salaatti
- sienipiirakka
- sisäelinjauhe
- sitruuna
- sokeriton
- sokeroimaton
- suklaa
- suklaadonitsit
- suklaakakku
- suklaakeksit
- suolainen piirakka
- syntymäpäiväkakku
- tahini
- täytekakku
- tortillalettu
- tyrni
- tyrnijuustokakku
- vähäsokerinen
- vanukas
- vegaaninen
- veriletut
- vhh
- viljaton puuro
- vinegrette
- voi
- voikahvi
- voileipäkakku
- vuokaleipä
- wieninleike
- yrttipaja
- yrttivoi
@Anne: Kuulostaa herkulliselta ja ihanan keväiseltä!
Huippuhyvää ! Tein taas tämän pohjan ohjeella, nyt parsapiirakat. Päälle hieman Philadelphiaa, parsat ja ripaus juustoraastetta.
Hei Anne, juu, 175 °C on oikea paistolämpötila, kiitos huomiosta! Lisäsin sen ohjeeseen.
Hei paistolämpötila on tässäkin sitten varmaan se 175 ° C ??