Jouluinen piparikeksikakku gluteenittomasti ja ketosti
- Kirjoittajan Elviira Krebber postaamat
- 0 kommenttia
Jouluinen piparikeksikakku gluteenittomasti ja ketosti
Arvostelut: 5.0 tähteä 34 käyttäjältä
Kategoria:
Leivonta
Annokset:
8—10
Valmisteluaika:
40 minuuttia
Kypsennysaika:
20 minuuttia
Tekijä:
Elviira Krebber
Valmista erityisen näyttävä ja yllättävän helppotekoinen keksikakku jouluksi!
Tämä piparkakun makuinen kakku on tehty näppärällä kuusen muotoisella sabluunalla. Piparitaikina syntyy Ketokamun Leivontamixistä ja se maustetaan tietenkin Ellin paremmalla piparkakkumausteella. joka antaa ihanan perinteisen piparkakun maun.
Kakun väliin ja päälle tulee appelsiininmakuinen juustokakkutäyte. Se pysyy vähähiilihydraattisena Ketokamun Makeuttajalla makeutettuna ja LorAnnin hedelmäisellä appelsiiniöljyllä maustettuna.
Koristele kakku jouluisilla suklaakoristeilla. Kuvan kakkuun on käytetty 85-prosenttista suklaata, joka on sulatettu ja jähmetetty piparipojan muotoisissa suklaamuoteissa. Lopusta piparitaikinasta tein pieniä tähden muotoisia piparkakkuja, jotka tuikkivat kakun päällä kauniisti.
Ainekset:
-
100 g suolatonta huoneenlämpöistä voita
-
100 g mascarponea
-
6 dl Ketokamun Leivontamixiä
-
1 dl (tai maun mukaan) Ellin keittiön Lumoa (luontaista makeutetta)
-
2 rkl Ellin parempaa piparkakkumaustetta
-
400 g maustamatonta täysrasvaista tuorejuustoa
-
2 dl luomukuohukermaa
-
3 rkl (tai maun mukaan) Ellin keittiön Lumoa (luontaista makeutetta)
-
10 tippaa LorAnnin appelsiiniöljyä
-
Kuusen muotoinen keksikakkumuotti
Pohja:
Täyte:
Muotti:
Ohjeet:
Valmista ensin kakkupohjat:
Laita uuni kuumenemaan 150 °C:een.
Laita kaikki keksikakkupohjan ainekset kulhoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Tähän menee viitisen minuuttia. On tärkeää vaivata taikina hyvin!
Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohuehkoksi levyksi (vähintään 0,5 cm).
Leikkaa levystä haluamasi kuvio (esim. kuusi) sabluunaa apuna käyttäen. Poista ylimääräinen taikina kuvioiden ympäriltä ja jätä kuvio pellille, jotta voit paistaa sen siinä. Taikinakuviota ei kannata siirrellä leivinpaperin päältä pois, koska se voi hajota.
Liu'uta leivinpaperi keksikuvioineen leivinpellille.
Paista keksiä koosta riippuen n. 10—12 minuuttia, kunnes keksi saa hieman väriä.
Poista keksi uunista. Anna jäähtyä kunnolla ennen pelliltä poistamista. Keksi rapsakoituu jäähtyessään. Keksiä kannattaa jäähdyttää pellillä seuraavaan päivään, jotta se kiinteytyy kunnolla.
Tee lopusta taikinasta toinen samanlainen kuvio ja paista sekä jäähdytä se samalla tavalla. Jos taikinaa vielä jää, voit tehdä siitä pieniä piparkakkuja koristeeksi.
Valmista täyte:
Laita kaikki täytteen ainekset vatkauskulhoon. Vatkaa n. 5—10 minuutin ajan, kunnes seos on paksua ja kuohkeaa.
Laita täytettä pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla (n. 1 cm halkaisija).
Kokoa kakku:
Liu’uta varovasti keksipohja tarjoilualustalle tai kakkualustalle.
Pursota täytettä vieri viereen pyöreiksi keoiksi keksin päälle. Aloita reunoilta ja pursota sitten kekoja keskelle.
Nosta toinen keksikakkupohja varovasti täytteen päälle.
Pursota päällimmäisen keksin päälle samalla tavalla täytettä kuin alempaan kerrokseen.
Koristele haluamillasi vähäsokerisilla koristeilla, esim. piparikuvioilla, jouluisilla suklaakuvioilla ja kumkvattiviipaleilla.
Huomioita:
Vinkki: Jos et tykkää tuorejuuston mausta, korvaa se 100 g:lla mascarponea ja käytä 4 dl kermaa 2 dl:n sijaan.
Vinkki II: Laita päälle tuleviin suklaakoristeisiin ripaus piparkakkumaustetta ja muutama tippa appelsiiniöljyä — suklaat maistuvat herkulle vaikka sellaisenaan!
-
Postattu
gluteeniton leivonta, keksikakku, ketojoulu, ketokakku, ketoleivonta, piparkakku
- aamiainen
- äitienpäivä
- alkuruoka
- appelsiinistevia
- avokadoöljy
- bagelit
- britakakku
- browniet
- chiasiemenet
- chiavanukas
- coleslaw
- dippi
- Ellin Premium-perunakuitu
- fathead
- fudge
- ghee
- glögi
- gluteeniton
- gluteeniton kakku
- gluteeniton leipä
- gluteeniton leivonta
- gluteeniton omenapiiras
- gluteeniton pizza
- gluteeniton taikina
- gluteenittomat keksit
- gluteenittomat sämpylät
- hasselpähkinä
- itsetehty
- jääkahvi
- jäätee
- jauheliha
- joululaatikko
- joululimppu
- juoma
- juustokakku
- kääretorttu
- kahvi
- kakkupohja
- kala
- karamellistevia
- karnivori
- kastike
- keitto
- keksikakku
- kesäkurpitsa
- keto
- keto-coleslaw
- keto-omenapiiras
- ketoaamiainen
- ketobagelit
- ketobrowniet
- ketodippi
- ketodonitsit
- ketogeeninen
- ketoglögi
- ketohalva
- ketoherkku
- ketohillo
- ketohodarit
- ketojäätelö
- ketojälkiruoka
- ketojoulu
- ketojoululimppu
- ketojuhlat
- ketokahvi
- ketokakku
- ketokarkki
- ketokeksit
- ketokurpitsapiirakka
- ketoleipä
- ketoleivonta
- ketoletut
- ketolevite
- ketolisuke
- ketomukikakku
- ketomustikkapiirakka
- ketopannukakut
- ketopasha
- ketopiirakka
- ketopizza
- ketopizzapohja
- ketopulla
- ketopuuro
- ketorösti
- ketosämpylät
- ketotaikina
- kookosmanna
- kotitekoinen mascarpone
- kuiduton
- kukkakaali
- kukkakaali-coleslaw
- kuppikakut
- kurkumalatte
- kurpitsapiirakkamauste
- kurpitsasose
- lakritsi
- lasagne
- lasten synttärit
- leivonta
- lihakiekko
- lihamureke
- lihapullat
- limppari
- lisuke
- majoneesi
- makeuttamaton
- maksapatee
- mansikkastevia
- marja-aronia
- mauste
- maustevoi
- minimuffinit
- mokkapalat
- mozzarellataikina
- muffinit
- mukikakku
- munamuffinit
- mustikkapiirakka
- mutakakku
- nakkipiilot
- pääruoka
- pääsiäinen
- pähkinätön
- parsakaali
- pasteijat
- pekoni
- perunakuitu
- piparkakku
- pizza
- pizzapohja
- possunaksut
- pumpkin spice latte
- puolukka
- puuro
- quiche lorraine
- rahkapullat
- rasvakahvi
- rösti
- rullakebab
- salaatinkastike
- salaatti
- sienipiirakka
- sisäelinjauhe
- sitruuna
- sokeriton
- sokeroimaton
- suklaa
- suklaadonitsit
- suklaakakku
- suklaakeksit
- suolainen piirakka
- syntymäpäiväkakku
- tahini
- täytekakku
- tortillalettu
- tyrni
- tyrnijuustokakku
- vähäsokerinen
- vanukas
- vegaaninen
- veriletut
- vhh
- viljaton puuro
- vinegrette
- voi
- voikahvi
- voileipäkakku
- vuokaleipä
- wieninleike
- yrttipaja
- yrttivoi